© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Webber: "Bang dat Ricciardo zijn passie voor Formule 1 verliest"

04 nov. 2018 07:30 René Oudman 0 reacties
Een beetje tegenslag zo nu en dan, het schijnt bij het leven te horen. Zo ontzettend veel tegenslag als Daniel Ricciardo in 2018 heeft gehad, maakt de mens op een gegeven moment echter niet sterker, zo meent diens landgenoot Mark Webber. De voormalig Formule 1-coureur is bang dat Ricciardo op den duur zijn passie voor de sport verliest.

In de negentien Grands Prix die tot dusver werden verreden in 2018, wist Ricciardo twee zeges te boeken. Echter, liefst achtmaal viel de Australiër voortijdig uit. Op een enkel geval na werden de uitvalbeurten veroorzaakt door mechanisch falen.

"Volgens mij is het vrij duidelijk dat Daniel niet kan wachten tot het seizoen over is", laat Webber volgens The West Australian weten. "Dat is wel een beetje zorgwekkend. Ik hoop niet dat hij zijn passie voor de autosport hierdoor verliest. Deze situatie pleegt een aanslag op je motivatie en hij zal de nodige vragen hebben. Bovendien zijn er niet al teveel mensen die een arm om hem heen leggen, in deze sport. Het recht van de sterkste geldt hier."

Webber liet zich in een eerder stadium negatief uit over de keuze van Ricciardo om het Red Bull-nest te verlaten. Vanaf 2019 verdedigt de zevenvoudig GP-winnaar de kleuren van Renault. "Hij moet door blijven knokken, als hij volgend jaar een leuk seizoen wil hebben bij Renault. Ik zie die overstap nog steeds als een aparte beslissing. Maar goed, dat is waar Daniel voor heeft gekozen, hij wil een andere omgeving."

In het kampioenschap van 2018 is Ricciardo veroordeeld tot de zesde positie. Teammaat Max Verstappen heeft een onoverbrugbare voorsprong van zeventig punten opgebouwd, nummer zeven Nico Hülkenberg staat liefst 77 punten achter de Australiër.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen