© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Webber: "Had nooit zoveel gewonnen zonder tegenstanders als Vettel"

18 jul. 2018 12:45 René Oudman 0 reacties
Een van de meest populaire Formule 1-coureurs van het recente verleden is absoluut Mark Webber. De inmiddels 41 jaar oude Australiër was tussen 2002 en 2013 te bewonderen op de grid en wist in totaal negen Grands Prix op zijn naam te schrijven. Volgens Webber zelf heeft hij dat mede te danken aan de ijzersterke concurrentie.

In de hoogtijdagen van Webber, 2009 tot en met 2012, reden er namelijk veel (voormalig) kampioenen in de Formule 1. In 2012 stonden Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Jenson Button, Kimi Raikkonen én Fernando Alonso aan de start. Bovendien was daar ook Nico Rosberg, die nog kampioen moest worden. Webber wist zelf nooit een kroon te veroveren, al kwam hij in 2010 bijzonder dichtbij.

"Ik was vrij snel", spreekt Webber bij de officiële F1-podcast. "Gasten als Seb (Vettel, red.), Fernando, Michael en JB (Button, red.) brachten mij echter op een niveau die ik in mijn eentje nooit had kunnen bereiken. Multitasken was een van de dingen waar ik bijzonder slecht in was, ik kon me maar op één ding tegelijk focussen."

Spijt heeft Webber overigens nergens van. De Australiër stopte eind 2013, ondanks nog in de top mee te draaien. "Dat deed ik met voorbedachten rade", erkent hij. "Ik wilde niet terugduikelen, achteraan de grid eindigen - mijn F1-carrière was daar immers begonnen, dat had ik allemaal al gezien. Na mijn laatste race, Brazilië 2013, stond ik samen met Seb en Fernando op het podium en dat was een ideale afsluiting."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen