Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mark Webber

Webber hoopt op statement van Verstappen in Zandvoort

Mark Webber gunt Max Verstappen opnieuw de overwinning in zijn thuisrace, de Grand Prix van Nederland. Hiermee zou hij niet alleen voor de derde keer op rij winnen in Zandvoort, maar evenaart hij ook nog eens een record van Sebastian Vettel.

De afgelopen acht races was het Max Verstappen die als eerste over de finishlijn kwam in de Formule 1. De Nederlander is bezig met een grandioze overwinningsreeks en kan in Zandvoort Sebastian Vettel evenaren met het record 'meeste F1-zeges op rij'.

Negen stuks, daar staat het record nu op, maar is overwinning na overwinning wel zo leuk voor de F1-fans? Mark Webber vindt in ieder geval dat men moeten waarderen wat Verstappen op dit moment aan het doen is. "Het is lastig te begrijpen hoeveel tijd, werk en moeite er in deze dominantie zit", zegt hij tegen Formula1.com.

"Daar moet je erkenning aan geven. Om zoveel voordeel te hebben op de concurrenten en dat in de Formule 1... er zijn zo-, zóveel mogelijkheden om fouten te maken, of het nou pitstops, betrouwbaarheid, prestaties van de auto of fouten van coureurs zijn: ze gaan maar door en dit is de eerste keer sinds 1988 dat we dergelijke dominantie zien."

Verstappen in Zandvoort

Met de dominante RB19 en Verstappen achter het stuur denkt Webber dat de Limburger de GP van Nederland, zijn thuisrace, 'gewoon' gaat winnen. "Alleen de betrouwbaarheid kan hem nog stoppen, denk ik. De hele wereld wil hem zien winnen in zijn thuisrace."

"Dat zou buitengewoon zijn. Hij moet winnen en dan staat hij op gelijke hoogte", aldus de voormalig Red Bull F1-coureur, doelend op het record van Vettel van negen zeges op rij. "Hij geniet nu van zijn vakantie, komt fris en fruitig terug en er staat geen druk meer op de ketel. Dat is nóg een voordeel voor hem", zo sluit Webber af.

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"