Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Webber looft 'buitengewone' Verstappen: "Alsof iedereen het heeft opgegeven"

Het had niet veel gescheeld of Mark Webber had het in zijn F1-carrière tegen twee Verstappens opgenomen. Toch weet hij maar al te goed wat de kwaliteiten zijn van Max en Jos Verstappen. In een exclusief interview met RacingNews365 legt hij uit waar hij van onder de indruk is.

Mark Webber zette na het seizoen van 2013 een punt achter zijn carrière als Formule 1-coureur. Was hij twee jaar langer actief gebleven, dan had hij ook tegen de tweede Verstappen geracet. Eerder racete hij namelijk tegen Jos Verstappen (2003) en later, vanaf de zijlijn, zag hij Max Verstappen uitgroeien tot tweevoudig wereldkampioen. Beide Nederlanders hebben iets speciaals, zo legt Webber uit in een exclusief interview met RacingNews365 . In Bahrein werd het voor de concurrenten van Verstappen weer pijnlijk duidelijk hoe snel de regerend kampioen is. "Het is een buitengewoon talent en hij verdient dit allemaal. Hij heeft opnieuw briljant geracet!", zo trapt de negenvoudig Grand Prix-winnaar af. Wat Verstappen zo speciaal maakt? "Hij is een robuuste rijder, op zijn zachtst gezegd", zegt Webber lachend. "Hij is niet geïntimideerd door reputaties van wie dan ook, wat mooi is om te zien. De GP op Spa-Francorchamps was indrukwekkend: het was net alsof iedereen het maar had opgegeven daar. Telkens als hij in de buurt kwam van een ander, leek het alsof ze hem al zwaaiend voorbij lieten gaan."

Verstappen en Spanje 2016

Verstappen hoeft zich met twee wereldkampioenschappen op zijn naam allang niet meer te bewijzen, maar al heel vroeg in zijn carrière maakte hij indruk door zijn allereerste Grand Prix voor Red Bull te winnen. Het was de bijna legendarische race in Spanje 2016, waardoor Webber ook wist: dit wordt een F1-grootheid. "De manier hoe hij Kimi Raikkonen achter zich kon houden om zijn eerste zege te veroveren in zijn eerste race voor Red Bull... enorm indrukwekkend met Kimi achter je achterste. En om dat te doen in Barcelona is heel knap, want je bandenslijtage is daar asymmetrisch. Voor een jonge gast om dat meteen te snappen, is iets heel indrukwekkends." "Max won zijn eerste race daar en het was duidelijk: dit is serieus", aldus de voormalig F1-coureur voor onder andere Red Bull en Williams. In het begin van zijn F1-carrière racete Webber nog kort tegen Jos Verstappen. "En ik heb ook samen met hem getest bij Arrows. Ik weet nog dat we daar een test hadden en Jos het gaspedaal zó hard indrukte dat deze compleet verboog." "Jos was een beest, fysiek echt beest. Ik weet niet hoeveel hij destijds trainde, maar het was een sterke gast", aldus de Australiër.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami