© Getty Images / Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

Webber: 'Max Verstappen rijdt teveel schade'

23 aug. 2017 11:18 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber vindt dat Max Verstappen zijn F1-weekenden beter op moet bouwen. Volgens de Australiër rijdt de Nederlander nog te vaak schade tijdens de vrije trainingen. Dit bezorgt zijn monteurs onnodig veel werk.

Webber vindt dat Max Verstappen nog teveel fouten maakt

In een interview met Red Bull laat Webber weten dat de Nederlander volgens hem zijn weekenden nog beter op moet bouwen. Tijdens de vrije trainingen ging de Nederlander er dit jaar een aantal keer vanaf, waarbij hij zijn auto beschadigde. Voorbeelden daarvan zijn Spanje, Oostenrijk en Baku. Volgens Webber is dat onnodig.

"Max is nogal wisselvallig geweest tijdens het opbouwen van zijn weekenden. Hij stond regelmatig naast de baan in de vrije trainingen. Dit zorgt voor extra druk bij de monteurs om de auto weer te herstellen."

"Ik zou graag zien dat hij iets minder risico neemt tijdens de vrije trainingen, hoewel het goed is om de limieten te verkennen. Op racedagen presteert hij foutloos. Verstappen liep veel punten mis door pech en technische problemen, wat frustrerend voor hem was."

Over landgenoot Daniel Ricciardo is Webber erg positief. Hij prijst zijn goede optredens en stabiliteit tijdens de races. Zo scoorde Ricciardo vijf podiumplaatsen op rij. 

"Daniel rijdt erg solide tijdens de race. Hij is de meest betrouwbare Formule 1 coureur en presteert iedere race goed. Ik denk niet dat hij dit jaar beter had kunnen presteren."

Mark Webber vindt dat Red Bull dit seizoen een erg lastig jaar heeft, waarbij het onmogelijk was om de achterstand die er aan het begin van het seizoen was in te halen. 

"Iedereen had erg hoge verwachtingen van Red Bull, maar de auto was niet goed aan het begin van het seizoen. Red Bull moest in de achtervolging en Renault is eigenlijk een herhaling van eerdere jaren. Ze lopen al vijf jaar lang achter de feiten aan en Red Bull moet daardoor een auto bouwen die een seconde sneller is dan de rest."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen