© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Webber: "Michael Schumacher was een paranoide perfectionist"

18 jul. 2018 18:30 René Oudman 0 reacties
In een zeer openhartig gesprek laat Mark Webber op de officiële Formule 1-podcast het achterste van zijn tong zien. De in 2013 uit de koningsklasse van de autosport teruggetreden Australiër deed onder andere een boekje open over Michael Schumacher.

Op de vraag wie zijn best sturende tegenstander was, reageert Webber: "Fernando Alonso was absoluut de beste racer, maar dan kijk ik puur naar de gevechten die ik met hem had. Van Michael wist je dat hij intens was, maar je wist nooit of er een vieze truc zou volgen. Dat wat hij bijvoorbeeld flikte in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco van 2006 was voor ons rijders een zware klap in het gezicht."

Webber refereert aan het moment waarop Schumacher, met nog enkele seconden op de klok, zijn Ferrari in het laatste gedeelte van het circuit van Monaco parkeerde - naar eigen zeggen een remfout, maar volgens onder meer de wedstrijdleiding een truc om de gele vlag uit te brengen. Zo konden concurrenten Schumachers snelste tijd, wat de Duitser pole op zou leveren, niet meer verbeteren.

"Een paar weken later, ik meen dat het op Silverstone was, liep ik naar Michael toe en vroeg ik hem wat hem bezielde. 'Soms doe je dingen, en die zijn niet goed te praten', heb ik hem toen gezegd. Hij was een paranoide perfectionist, een kolos voor onze sport. We moeten niet vergeten wat hij voor ons heeft betekend, dat moeten we natuurlijk wel waarderen. Michael had bijzondere kwaliteiten, maar als die helm op ging, kon er soms kortsluiting zijn. Waarom Adelaide '94, waarom Jerez '97, waarom Monaco '06, waarom duwde hij Rubens (Barrichello, red.) destijds (2010, red.) in Hongarije bijna de muur in?"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen