© Getty Images/Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Webber plaatst vraagtekens bij WEC-avontuur Alonso

Mark Webber betwijfelt of Fernando Alonso er goed aan doet om naast zijn Formule 1-seizoen een volledig WEC-programma af te werken.

"Ik hoop niet dat hij kansen in de Formule 1 misloopt"

Fernando Alonso zal komend seizoen zijn werkzaamheden voor McLaren combineren met deelname aan het World Endurance Championship, waar hij uitkomt voor het LMP1-team van Toyota.

Alonso's goede vriend Mark Webber geeft te kennen dat hoewel hij zijn Indy 500-avontuur van vorig jaar 'awesome' vond, hij zijn bedenkingen heeft bij zijn deelname aan onder andere de 24 uur van Le Mans: "Het is natuurlijk super dat hij daar gaat rijden, maar ik hoop niet dat hij daardoor de focus op de Formule 1 teveel verliest. Het kan toch niet zo zijn dat hij kansen op goede resultaten in de F1 misloopt, omdat hij teveel hooi op zijn vork neemt."

"Maar Fernando is nou eenmaal een racer en heeft wat tijd over", vervolgt Webber. "Er wordt niet meer zoveel getest in de Formule 1 als vroeger en Alonso is niet iemand die uren in de simulator doorbrengt."

Volgens de voormalig Red Bull-coureur had Alonso deze carrièremove nooit gemaakt als hij de afgelopen jaren competitief was geweest: "Hij wint niet meer en dat mist hij gewoon. Hij is nou eenmaal een racer in hart en nieren, maar volgens mij is dat juist wat we allemaal zo in hem waarderen. Hij zal ontzettend genieten van dit avontuur, maar ik vraag me af of McLaren er ondanks hun goedkeuring ook zo blij mee is."

Fernando Alonso zelf kijkt inderdaad zeer uit naar zijn nieuwe uitdaging, zoals hij uitlegt in onderstaand filmpje.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen