© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Webber: 'Red Bull enige optie voor Daniel Ricciardo'

14 jul. 2018 17:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook na tien races weten we nog steeds niet wat de toekomstplannen zijn van Daniel Ricciardo. Blijft hij ook in 2019 de teamgenoot van Verstappen of verrast hij iedereen door over te stappen naar een ander team? Als het aan zijn landgenoot Mark Webber ligt, blijft Ricciardo bij de Oostenrijkse renstal.

Webber: 'Mercedes en Ferrari hebben al besloten'

"Ik denk dat Daniel bij Red Bull blijft. Het is logisch dat hij eerst wilde afwachten maar ik denk dat het voor de hand ligt dat hij blijft zitten waar hij nu zit," aldus negenvoudig Grand Prix winnaar Mark Webber tegenover Speedweek.

Hoewel Ricciardo lange tijd op het lijstje stond bij meerdere Formule 1 teams hebben alleen Renault en McLaren hem een aanbod gedaan. Landgenoot Webber vermoedt dat Ricciardo dit vooral gebruikt heeft om te onderhandelen met zijn huidige werkgever.

"Deze teams doen eigenlijk alleen mee voor een positie in het middenveld maar Daniel heeft ze in de waan gelaten dat hij het in overweging houdt. Volgens mij is dat puur een onderhandelingstactiek in de hoop dat Red Bull hem wat meer tegemoet komt."

Toch adviseert de voormalige Red Bull coureur ook dat Ricciardo moet oppassen dat hij zijn hand niet overspeelt.

"Natuurlijk zit Daniel in een geweldige positie en kan hij de nodige eisen op tafel leggen maar we weten allemaal ook dat er maar één grote ster in de Formule 1 is en dat is Lewis Hamilton."

"Daniel weet hoe ik er over denk. Het is lastig om iets beters dan Red Bull te vinden omdat de andere teams zoals Mercedes en Ferrari eigenlijk hun keuze al hebben gemaakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen