Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Webber: "Verstappen met Newey samen is een probleem"

Red Bull en Max Verstappen kennen een uitzonderlijk dominant seizoen vooralsnog, wat volgens oud F1-coureur Mark Webber deels te wijten is aan de combinatie Verstappen-Adrian Newey.

Adrian newey red bull racing f1 racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey staat al decennia bekend als een van de masterminds in de Formule 1. Met de huidige dominantie van de door hem ontworpen Red Bull-bolide bewijst hij dat hij nog altijd een van de slimste ontwerpers is in de koningsklasse. Max Verstappen won acht van de tien races dit seizoen tot nu toe, Sergio Perez de overige twee.

Wat kan de concurrentie hier nog tegen doen? De hele F1-wereld kijkt mee en zo ook voormalig Red Bull-rijder Mark Webber. "Ik denk dat het een probleem is", zegt hij bij ITV als hij tijdens Goodwood Festival of Speed gevraagd wordt naar de keiharde dominantie van zijn voormalige werkgever en de Nederlander. "Als je Max Verstappen en Adrian Newey samen zet, dan is dat een 'probleem'."

Dat probleem is er natuurlijk vooral voor de concurrentie. "Newey heeft meer dan 200 Grand Prix-overwinningen met hem als ontwerper van de auto's. Hij heeft nog een aantal jaar te gaan, maar zei al wel dat hij richting het einde van zijn carrière kijkt", aldus Webber, die de topontwerper op eenzame hoogte zet: "Zonder Adrian was het kampioenschap nog best spannend geweest..."

Niet alleen Webber was aanwezig bij Goodwood. Ook voormalig F1-collega Sebastian Vettel kwam in actie bij het Britse autosportevenement en de fans werden getrakteerd op ontelbaar veel snelle wagens, waaronder Newey's eerste F1-creatie. Al werd de iconische wagen wel in de prak gereden.

Ook interessant:

Niemand gaat Verstappen een duimbreed in de weg leggen in Hongarije

De Vries is zijn zitje in de Formule 1 kwijt, terwijl Perez voorafgaand aan de GP van Hongarije op scherp staat. En wat moeten we verwachten van Ricciardo op de Hungaroring? Dat en nog veel meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast, hieronder te beluisteren!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"