Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Webber weerspreekt: "Ik geniet niet van lijdensweg Vettel"

Sebastian Vettel maakt een moeilijke periode mee in zijn Formule 1-carrière. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, is dat niet iets waar voormalig teamgenoot Mark Webber van geniet. Integendeel.

Vettel Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Sebastian Vettel kende in 2020 een dramatisch jaar in dienst van Ferrari en de start van het seizoen 2021 verloopt bij Aston Martin al niet veel beter. De Duitser zit in de hoek waar de klappen vallen en voormalig Red Bull-teamgenoot Mark Webber heeft dan ook met hem te doen, ondanks meerdere onderlinge aanvaringen in het verleden.

"Ik vind het niet leuk om te zien. Mensen denken dat ik ervan geniet dat hij het moeilijk heeft, maar dat is absoluut niet zo. Ik zou graag zien dat hij het goed doet, want het is heel raar om te zien hoe anders hij nu is dan hij ooit was", zo legt Webber uit in gesprek met het Spaanse Marca, om vervolgens aan te geven dat de kritieken op Vettel niet onterecht zijn.

"Dit is de Formule 1. We kunnen niet stil blijven staan bij coureurs die niet goed presteren en daarover jammeren. We moeten schrijven hoe geweldig het is dat jongens als Max Verstappen, Lando Norris en Charles Leclerc goed presteren, maar als er coureurs zijn die in de herfst van hun carrière zitten en die het zwaar hebben, dan moet je dat ook benoemen."

Gevraagd waar het voor Vettel misgaat, denkt Webber dat het vooral te maken heeft met de karakteristieken van moderne Formule 1-auto's: "Zijn vertrouwen is op dit moment bijzonder laag. Hij houdt van een auto die veel grip biedt. Maar de auto's van nu, met de Pirelli-banden eronder, bieden minder grip. De auto geeft hem minder vertrouwen en de regels liggen hem dan ook niet."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto