Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Wedstrijdleider: "F1-coureurs slaan niet met de vuist op tafel over 2021-regels"

In de afgelopen races werd duidelijk dat de Formule 1-coureurs niet over alle ideeën van de Formule 1 met het oog op 2021 even enthousiast zijn. De suggestie dat ze met de vuist op tafel slaan om hun stem kenbaar te maken, wijst FIA-westrijdleider Michael Masi echter van de hand.

Verstappen Rusland 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Romain Grosjean verwoordde als voorzitter van de Formule 1-rijdersvakbond GPDA het ongenoegen van de coureurs over de plannen voor 2021. "De sport heeft geen kunstjes als sprintraces en reversed grids nodig", zo luidde één van zijn commentaren.

De indruk werd gewekt dat de coureur een front vormen tegen de nieuwe ideeën, maar wedstrijdleider Michael Masi benadrukt dat er enkel constructieve overleggen plaatsvinden: "Het is niet zo dat de coureurs met hun vuisten op tafel slaan. Er is sprake van een open gesprekshouding en het is goed om te zien dat de coureurs openlijk aangeven betrokken de willen worden bij de plannen", aldus de Australiër.

"Uiteindelijk zijn de Formule 1-coureurs toch de grootste vertegenwoordigers van de sport, dus het zou bijzonder naïef zijn om niet naar hen te luisteren bij het opstellen van nieuwe regels."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes