Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Wedstrijdleiding deelt massaal straffen uit tijdens sprintrace Miami

De sprintrace in Miami draaide uit op een regelrechte chaos. De vele gevechten en botsingen leidden ook tot een fikse lijst aan straffen.

Hamilton  Tsunoda Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De sprintrace in Miami draaide uit op een vermakelijk schouwspel. Overal werd er flink gevochten, maar dat leidde ook tot een golf aan straffen. Dat begon voor de sprintrace al met een straf van tien seconden voor Esteban Ocon. De Fransman werd door Alpine naar buiten gestuurd terwijl Charles Leclerc eraan kwam, met een flinke botsing tot gevolg. Voor Ocon bleef het dus niet bij een kapotte voorvleugel.

Het kon echter nog veel gekker. Kevin Magnussen kreeg vier verschillende straffen en moest 35 seconden bij zijn eindtijd optellen. De Deen vocht hard met Lewis Hamilton, overschreed meerdere keren track limits én duwde de Mercedes-coureur ook nog eens van de baan. De stewards waren onverbiddelijk en bestraften Magnussen dus flink.

Hamilton leek zo alsnog één of twee puntjes op te gaan eisen, maar zover kwam het niet door een knullige actie. De Brit reed voor de sprintrace te hard in de pitstraat en moest zelf ook 20 seconden bij zijn eindtijd optellen. Hamilton viel terug naar de zestiende plaats.

Op het moment van schrijven hangt Lando Norris ook nog eens een straf boven het hoofd. De McLaren-coureur werd van de baan getikt bij de start, maar liep daarna te voet over het circuit. Dat is niet toegestaan, waardoor het straffenfeest misschien nog niet voorbij is.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez