Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2023

Wedstrijdleiding deelt tijdstraf en waarschuwing uit aan nog een tweetal coureurs in sprintrace

Tijdens de sprintrace zagen we reeds hoe Lewis Hamilton een tijdstraf van vijf seconden moest incasseren, maar de wedstrijdleiding deelde meerdere berispingen uit. Fernando Alonso en Logan Sargeant bevonden zich aan het ontvangende eind.

Alonso Belgium Sprintrace
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van België werd duidelijk dat de wedstrijdleiding een onderzoek startte naar Fernando Alonso en Nico Hulkenberg, waarbij eerstgenoemde de Haas-coureur in de weg zou hebben gereden door ongeoorloofd van lijn te veranderen.

Het gebeurde toen Alonso na zijn pitstop de pits verliet en direct naar links stuurde om zijn positie te verdedigen, waardoor Hulkenberg ontwijkende acties moest ondernemen. De wedstrijdleiding was niet gecharmeerd van de actie van de jarig job die op zaterdag 42 kaarsjes uit mocht blazen.

De coureur uit Oviedo komt er echter redelijk goed mee weg. Hij krijgt een waarschuwing. De uitleg dat hij tot dat moment steeds uiterst links had gereden om zich goed zicht naar voren te verschaffen werd geaccepteerd, waarbij hij desondanks een welgemeend 'niet meer doen' te horen kreeg.

Wat dat betreft werd Logan Sargeant harder geraakt door zijn straf. Hij had precies 0,2 kilometer per uur te hard gereden in de pitstraat. In vrije trainingen kost je dat niet meer dan €100,-, maar in de race kost het je vijf seconden. De Amerikaan reed echter ver buiten de punten, dus veel verloor hij er niet mee.

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van België 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team