Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Wedstrijdleiding Formule 1 moet minder snel ingrijpen"

In Japan werden heel wat rijders op de bon geslingerd door de wedstrijdleiding vanwege onderlinge schermutselingen. Te veel, zo oordeelt voormalig Renault Formule 1-coureur Jolyon Palmer. Volgens de Brit schiet de wedstrijdleiding door met het geven van straffen.

Het onbestraft laten van de aanrijding tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel kan rekenen op de goedkeuring van Jolyon Palmer, maar daar blijft het ook bij: "Een aantal andere beslissingen heeft echter aangetoond dat de sport teveel wordt gereguleerd vanachter de tafel van de stewards.", zo laat Palmer weten in zijn persoonlijke blog.

"In mijn ogen moet de wedstrijdleiding de race veel meer op zijn beloop laten. Laat het die jongens lekker zelf uitvechten. Er wordt de laatste jaren al zo weinig ingehaald in de Formule 1. Het lijkt me niet dat je coureurs moet gaan bestraffen als ze een keer wél iets proberen." Palmer wijst als voorbeeld naar een verhit duel tussen Felipe Massa en Robert Kubica in Fuji 2007: "Bocht na bochte duwden ze elkaar van de natte baan, om vervolgens op onveilige wijze terug te keren op het circuit. Baanlimieten werden volop genegeerd, maar het werd toegestaan. Tegenwoordig zou dat ene duel een waslijst aan straffen opgeleverd hebben."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'