© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Wedstrijdleiding onverbiddelijk: baanlimieten bij bocht elf belangrijk

27 okt. 2018 16:15 René Oudman 0 reacties
Evenals vorig weekeinde tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten het geval was, controleert de wedstrijdleiding tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico nauwkeurig op het respecteren van de baanlimieten.

Mocht een coureur tijdens de allesbepalende tijdtraining over de schreef gaan in bocht elf, de snelle linker doordraaier die als laatste bocht voor het rechte stuk dat ophoudt bij het stadiongedeelte fungeert, dan wordt diens tijd afgenomen.

Ook tijdens de wedstrijd zelf moeten coureurs bijzonder goed opletten in bocht elf. Wedstrijdleider Charlie Whiting heeft de rijders daarover op de hoogte gebracht tijdens de rijdersbriefing van vrijdagmiddag, om op de Mexicaanse zaterdagochtend een statement de wereld in te sturen.

"Tijdens de race zal de zwart/witte vlag worden getoond aan een rijder die drie keren over de kerbstones gaat in bocht elf", laat Whiting weten. "Bij elke volgende overtreding worden de stewards ingeschakeld om over te gaan tot actie." In de kwalificatie wordt de tijd van de coureur die een overtreding begaat, afgenomen. "Als er geen contact wordt gemaakt met de kerbstones, dan is de rijder in kwestie fout bezig", verduidelijkt Whiting.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen