© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weekoverzicht: Het aantal gereden ronden per team

02 mrt. 2018 16:00 Arthur Wulms 0 reacties

De eerste testweek in Barcelona zit er op en het waren hectische dagen. De weergoden waren de Formule 1 teams niet goedgezind. Maandag, dinsdag en donderdag boden wisselvallige omstandigheden, terwijl er woensdag bijna helemaal niet werd gereden. Dat terwijl het tijdens de eerste week juist gaat om kilometers maken. 

Op de eerste plaats met 326 ronden staat Toro Rosso Honda. De Italiaanse renstal switchte deze winter van motor-leverancier. McLaren was helemaal klaar met Honda en stapte over naar Renault, terwijl Toro Rosso juist ging samenwerken met de Japanse motorleverancier. Honda heeft ongetwijfeld bergen met werk verzet in de winter, want zo betrouwbaar zijn ze nog niet geweest sinds hun de terugkeer in de Formule 1 in 2015.

Mercedes (306) en Ferrari (298) draaien goed mee in de bovenste regionen, terwijl Sauber, Williams, Renault en McLaren het middenveld vormen. De verwachting is dat die laatste drie renstallen elkaar in het komende seizoen vaak gaan tegenkomen. 

Red Bull begon de week nog heel sterk. Met Daniel Ricciardo in de RB14 werden er maar liefst 105 ronden gereden. Op dinsdag en donderdag waren er de nodige complicaties die Max Verstappen weerhielden van het maken van kilometers. Volgens Verstappen is het allemaal niet zo erg en hoeft het team zich geen zorgen te maken. 

Haas had een lastige start maar herstelde zichzelf goed op de donderdag. Magnussen reed 96 ronden en noteerde de vierde tijd. Voor Force India is het een week om snel te vergeten. Zij dragen de rode lantaarn en waren het minst productief met maar 166 ronden.

Bekijk hieronder het overzicht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen