Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2022

Weerbericht Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022

Het blijft tijdens het Grand Prix-weekend van Azerbeidzjan zeer waarschijnlijk gewoon droog. Het wordt zonnig en zomers warm, maar de wind kan op het stratencircuit in Bakoe verraderlijk zijn.

Baku 2021 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De kans op buien boven het stratencircuit in Bakoe is dit raceweekend heel klein. Tijdens de race op zondag is de kans op een bui zelfs nihil. Op zaterdag, tijdens de kwalificatie, is er wel een buienkans van 10%. Dat is niet veel, maar de GP van Monaco van twee weken geleden heeft ons geleerd dat ook bij een kleine buienkans de bui precies over het circuit kan trekken.

Zondag start de race om 13:00 uur Nederlandse tijd. Het is dan 15:00 uur in Bakoe, waar de zon volop schijnt en het circa 29 graden is. De zonkracht is op deze tijd van het jaar 10, wat betekent dat bezoekers zich goed zullen moeten insmeren. De temperatuur van het asfalt kan hierdoor oplopen naar 50 graden, waardoor de banden sneller slijten.

			© Weeronline
	© Weeronline

Verraderlijke windvlagen in Bakoe

Op vrijdag en zaterdag is het met 26 of 27 graden als maximumtemperatuur minder warm dan op zondag. De kwalificatie start bovendien zaterdagmiddag 16:00 uur Nederlandse tijd. Het is dan 18:00 uur in Bakoe. De zon is dan nog niet onder, maar staat al wel erg laag.

Op vrijdag en zaterdag waait er een noordenwind. Vooral vrijdag kan het zeer onstuimig zijn. Het circuit ligt midden in het zuidelijke deel van de stad Bakoe. Gebouwen van de stad zorgen bij deze windrichting op grote delen van het circuit voor beschutting, maar dat kan juist verraderlijk zijn. Tussen de gebouwen door kan de wind wel fors uithalen.

Zondagmiddag waait er een meest matige (windkracht 4) zuidenwind. De wind waait vanaf het water en heeft over grote delen van het circuit vrij spel. Ook tijdens de race kan de wind dus een belangrijke rol spelen.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez