Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weerbericht Formule 1 GP Canada 2022

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Canada 2022. Er worden gedurende het weekend meerdere regenbuien verwacht boven het circuit.

Tijdens de Grand Prix van Canada blijft het zeer waarschijnlijk droog, maar tijdens de rest van de sessies kan het nog alle kanten op gaan. Er worden meerdere regenbuien verwacht tijdens de trainingen en de kwalificatie. De race vindt plaats in Montreal, waar het tijdsverschil met Nederland zes uur is. De sessies vinden plaats in de avonduren, zo wordt de kwalificatie verreden om 22:00 uur Nederlandse tijd en de race om 20:00 uur, onze tijd. Vrijdag is de warmste dag van het raceweekend in Canada. Met voldoende zon kan het kwik oplopen naar 25 graden en de temperatuur van het asfalt wordt nog een stuk hoger. In de loop van de dag neemt de buienkans toe. Vooral de tijdens de tweede vrije training is er een grote kans op regenbuien en mogelijk zelfs onweersbuien.

Zeer grote kans op regen tijdens kwalificatie

Op zaterdag zijn er veel wolken en is de kans op regen de gehele dag groot. Als het ‘s middags even droog is, dan kan de temperatuur nog 17 graden halen, maar tijdens regen is het slechts een graad of 13. Of het precies tijdens de kwalificatie ook regent is nu nog niet te zeggen, maar de kans op natte of wisselende omstandigheden is zeer groot. Zondag wordt zeer waarschijnlijk een geheel droge dag. Tijdens de race is de luchttemperatuur 18 of 19 graden en schijnt de zon met zonkracht 7. De zon zorgt er ook voor dat de temperatuur van het asfalt gemakkelijk kan oplopen tot 30 graden boven nul.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer