© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Weerbericht Formule 1 GP Groot-Brittannië: Afzien bij tropische temperaturen

08 jul. 11:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Racingnews365 presenteert in samenwerking met de specialisten van Weeronline het Grand Prix-weerbericht voor de GP van Groot-Brittannië

De Formule 1-coureurs en fans kunnen zich opmaken voor een warme race op Silverstone. Met flink wat zon en 29 graden is het veel warmer dan normaal. Daarbij staat er ook weinig wind. De luchtvochtigheid is vrij laag en daardoor valt de lichamelijke belasting van de coureurs lager uit dan tijdens een race in de tropen.

Op het circuit van Silverstone staat nauwelijks wind en in de volle zon is het aan het begin van de middag al zomers warm. Toeschouwers moeten rekening houden met een felle zon. Met zonkracht 7-8 verbrandt de onbeschermde huid snel.

Zweten in de cockpit

Voor de start van de race stijgt de temperatuur naar 27 tot 28 graden. Er kunnen stapelwolken ontstaan die de temperatuurstijging wat temperen. Ook tijdens de race zijn er zonnige perioden en de temperatuur loopt op tot een graad of 29. De paraplu's kunnen dan ook achterwege blijven op de tribunes.

De asfalttemperatuur zal ongeveer twee keer zo hoog zijn als de buitentemperatuur en in de cockpit wordt het afzien voor de coureurs. Gelukkig is de luchtvochtigheid met iets meer dan 40% vrij laag. Hierdoor kunnen de coureurs hun lichaamswarmte veel beter kwijt dan tijdens een Grand Prix in de tropen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen