Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Weerbericht Formule 1 GP Monaco 2022

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2022. De race zal iets beter te verdragen zijn voor de coureurs dan de vorige twee bloedhete races. Desalniettemin zal er een heerlijk zonnetje aanwezig zijn gedurende het weekend.

Monaco Monte Carlo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Dit weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Het wordt volop zomerweer bij het stratencircuit in Monte Carlo, al is het zeker niet bloedheet. Voor de race op zondag behoort een bui tot de mogelijkheden.

De trainingen, de kwalificatie en de race vinden allemaal in de middag plaats. Op vrijdag en zaterdag schijnt de zon uitbundig en wordt het een graad of 26. Hier en daar komen stapelwolken voor, maar tot een bui komt het niet. Ga je ernaartoe, vergeet dan de zonnebrandcrème niet. De zon schijnt ’s middags in Monaco met zonkracht 8. Zonder bescherming kan je al in 10 minuten verbranden.

De race start zondagmiddag om 15:00 uur. Op zondag is het eerst volop zonnig. De stapelwolken worden ’s middags wel aanmerkelijk groter dan op vrijdag en zaterdag en weten in de regio uit te groeien tot regen- en onweersbuien. De kans dat het asfalt nat is voordat de race begint is nihil, maar de buienkans stijgt tijdens de race naar zo’n 15%.

			© WeerOnline
	© WeerOnline

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen