Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Weerbericht Formule 1 GP Monaco 2022

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2022. De race zal iets beter te verdragen zijn voor de coureurs dan de vorige twee bloedhete races. Desalniettemin zal er een heerlijk zonnetje aanwezig zijn gedurende het weekend.

Monaco Monte Carlo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Dit weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Het wordt volop zomerweer bij het stratencircuit in Monte Carlo, al is het zeker niet bloedheet. Voor de race op zondag behoort een bui tot de mogelijkheden.

De trainingen, de kwalificatie en de race vinden allemaal in de middag plaats. Op vrijdag en zaterdag schijnt de zon uitbundig en wordt het een graad of 26. Hier en daar komen stapelwolken voor, maar tot een bui komt het niet. Ga je ernaartoe, vergeet dan de zonnebrandcrème niet. De zon schijnt ’s middags in Monaco met zonkracht 8. Zonder bescherming kan je al in 10 minuten verbranden.

De race start zondagmiddag om 15:00 uur. Op zondag is het eerst volop zonnig. De stapelwolken worden ’s middags wel aanmerkelijk groter dan op vrijdag en zaterdag en weten in de regio uit te groeien tot regen- en onweersbuien. De kans dat het asfalt nat is voordat de race begint is nihil, maar de buienkans stijgt tijdens de race naar zo’n 15%.

			© WeerOnline
	© WeerOnline

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt