Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2022

Weerbericht Formule 1 GP van Abu Dhabi

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt verreden onder wisselende temperaturen, vooral omdat een deel van de sessies in de avond zal worden verreden. Het zal naar verwachting in ieder geval droog blijven.

Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Komend weekend staat de laatste Grand Prix van de F1-kalender op het programma. Max Verstappen en concullega's reizen af naar het Yas Marina Circuit voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Het weekend begint met tropische hitte.

In de eerste vrije training wordt het zo'n 33 graden. Hoewel Abu Dhabi in het Midden-Oosten ligt, zijn dit soort temperaturen hoger dan normaal voor de tijd van het jaar. De andere trainingen en vooral de kwalificatie en de race worden onder iets minder warme temperaturen verreden, aangezien deze sessie later op de dag plaatsvinden.

Onder andere de kwalificatie en de race worden daarom dan ook verreden onder kunstlicht, omdat de zon tegen die tijd onder zal gaan. In Abu Dhabi is het namelijk drie uur later dan hier in Nederland.

Wanneer de laatste race van het seizoen van start gaat zal het een graad of 26 zijn. Voor de rest zijn het eigenlijk ideale weersomstandigheden voor de coureurs. Er worden geen buien verwacht en daarbij staat er een matig windje.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"