Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weerbericht Formule 1 GP van de Verenigde Staten: lastige omstandigheden voorspeld

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de GP van de Verenigde Staten. Na twee Grands Prix-weekenden die geteisterd werden door regen, lijken de coureurs dit weekend met andere uitdagingen te maken te krijgen in Austin, Texas.

In Japan was het de regen die op zondag zorgde voor verraderlijke omstandigheden, maar tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten hoeven de coureurs niet te vrezen voor regendruppels. Alleen over zweetdruppels lijken ze zich zorgen te moeten gaan maken. Het hele weekend lang zal het namelijk droog en warm zijn in Texas. Het is al een lange tijd droog in de omgeving van Austin en ook de komende dagen zal dit zo blijven. De zon schijnt volop en overdag zullen er tropische temperaturen worden bereikt.

Tropisch warm

Op zowel vrijdag als zaterdag is de zon namelijk alom aanwezig en lopen de temperaturen ver op. In de middag ligt de temperatuur rond de 32 graden, maar vlak boven de grond - en dus ook op het asfalt - zal het nog veel warmer zijn. Op zondag zal het ook heet zijn, met maximale temperaturen tussen de 31 en 32 graden Celsius. Uit het westen zal echter langzaam meer bewolking verschijnen, maar van regen zal in de buurt van het circuit geen sprake zijn.

Stevige wind

De wind wordt een ander hekel puntje tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten. Die waait namelijk uit de zuidelijke richting en zal vrij stevig worden. Op zaterdag waait het vrij krachtig, windkracht vijf, en kunnen de windvlagen snelheden bereiken tussen de 40 en 50 kilometer per uur. Op zondag volgt er nog meer wind, die varieert van vrij krachtig tot krachtig, met windstoten van 60 kilometer per uur! Deze omstandigheden kunnen het de coureurs bemoeilijken. Het is een voorbode voor de omstandigheden ná het weekend. Regen valt er in Austin namelijk waarschijnlijk pas na de Grand Prix, als er een actief gebied met regen overtrekt. Op maandag of dinsdag wordt er dan ook heel veel neerslag verwacht, met zelfs wateroverlast tot gevolg. Het blijft de coureurs in ieder geval bespaard.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein