Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2023

Weerbericht GP Oostenrijk: Regenbuien teisteren kwalificaties en sprintrace

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk, met zoals vaker dit seizoen alweer regen op de planning.

Niet alleen in Nederland is het wisselvallig zomerweer, want ook in Oostenrijk moeten de Formule 1-teams en coureurs rekening houden met buiten. Vrijdag wordt de eerste en enige vrije training verreden, waarbij al een reële kans is op buien. In de ochtend hangen de zwaarste buien nog wat verder weg in Oostenrijk en schijnt de zon nog in Stiermarken, maar later op de dag wordt de regenkans steeds groter.

Ook op zaterdag hangen er donkere wolken rondom de Red Bull Ring. Tijdens de sprint shootout is er mogelijk een omslagpunt van droog naar nat of juist andersom, dit vanwege de zeer wisselvallige verwachting. Totaal kan er zo'n 16 millimeter regen vallen, dus een paraplu is voor de aanwezige fans zeker geen overbodige luxe.

Waar het op vrijdag nog zo'n 26 graden boven nul is, daalt de temperatuur op zaterdag naar zo'n 20 graden. In de loop van de middag trekken de zwaarste buien wat meer richting het oosten, waardoor de sprintrace mogelijk net onder droge omstandigheden kan worden verreden. De meeste regenval wordt echter wel op de zaterdag verwacht.

Gunstigere omstandigheden op zondag

Op zondag, de dag van de Grand Prix van Oostenrijk, is er nog kans op een laatste regenbui. De tweede helft van de dag zal naar alle waarschijnlijkheid echter droog verlopen. De zon zal doorbreken en de temperatuur zal stijgen tot zo'n 23 graden boven nul.

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt