Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2023

Weerbericht GP Singapore: (onweers)buien kunnen F1-weekend volledig op de schop gooien

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore 2023.

XPB 1175518 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Singapore kent een tropisch klimaat, waardoor warmte en vochtigheid het hele jaar de standaard zijn. De maxima komen dagelijks uit tussen de 30 en 34 graden en 's nachts wordt het zelden kouder dan 25 graden. Er ontstaan vrijwel elke dag buien en daarbij kan het soms ook flink onweren. Waaien doet het in de stad weinig. Alleen langs de waterkant, waar het Marina Bay Street Circuit ligt, waait vaak een matige wind.

Alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race vinden daar in de avond plaats, waardoor de sessies in de middag Nederlandse tijd worden verreden. Op vrijdag krijgen de F1-teams en coureurs te maken met een mix van stapelwolken en zonnige perioden. De kans dat er een bui valt, is een kleine 20%. De temperatuur stijgt op het heetst van de dag naar zo'n 32 graden.

Weer kwalificatie en GP van Singapore

Het weekendweer is typerend voor Singapore. He tis er vochtig en er zijn flink wat stapelwolken, die af en toe kunnen uitgroeien tot een regen- of onweersbui. Zaterdag wordt de kans op een bui al groter, namelijk zo'n 40% rond de tijd dat de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore wordt verreden.

Op zondag komen er in de regio meer buien tot ontwikkeling en stijgt de buienkans opnieuw, nu naar zo'n 60%. Doordat het overgrote deel naar verwachting overdag valt, zullen de sessies mogelijk niet de volle laag krijgen, maar een onverwachte bui of een opdrogend circuit is iets waar de teams het gehele weekend - en dan vooral op zondag - rekening mee moeten houden.

De temperatuur op zondag zal maximaal 33 graden bedragen. Als de race eenmaal begint en de zon onder is, koelt het echter wat af. Toch starten de coureurs aan de GP van Singapore met een lokale temperatuur van rond de 29 graden. Van de wind hebben ze weinig last.

Bekijk hieronder het weerbericht voor de GP van Singapore.

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'