Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting Formule 1 GP Bahrein 2022

Het Formule 1-seizoen van 2022 wordt komend weekend afgetrapt in Bahrein! Dat het warm zal zijn in de eilandstaat zal voor velen geen verrassing zijn, maar de coureurs krijgen nog wat andere omstandigheden voor de kiezen. Hieronder het RacingNews365 weerbericht in samenwerking met Weeronline.

Het nieuwe hoofdstuk van de Formule 1 wordt van vrijdag 18 tot en met zondag 20 maart afgetrapt op het Bahrein International Circuit. De eerste Grand Prix van het jaar zal zeker geen regenrace zijn, maar harde windvlagen en woestijnzand staan waarschijnlijk wel op het menu. Op vrijdag, zaterdag én zondag is het kurkdroog in het woestijnlandschap van Bahrein. De maximumtemperatuur ligt rond 19 graden, daarbij waait wel een krachtige noordwestenwind. Als op zaterdag om 16:00 uur Nederlandse tijd de belangrijke kwalificatie begint is het met een maximum van 22 graden iets warmer. Nog steeds staat er een stevige wind.

Mogelijk woestijnzand tijdens de GP van Bahrein

De GP van Bahrein zal op zondag 22 maart 2022 om 16:00 uur Nederlandse tijd van start gaan. Tijdens de start is het nog licht, maar de finish vindt plaats als de zon al onder is. Donker zal het zeker niet zijn door alle lampen naast het asfalt. De noordwestenwind is op zondag iets in kracht afgenomen, maar kan wel redelijk wat woestijnzand aanvoeren. De temperatuur ligt bij de start rond 23 graden en daalt langzaam gedurende de race naar 20 graden.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst