Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting Formule 1 GP Bahrein 2023

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Bahrein. Het belooft weer een lekker raceweekend te worden.

De Formule 1-coureurs zijn inmiddels al gewend aan het weer in Bahrein, want de meesten zijn al ruim een week. Vorige week vonden daar onder zachte omstandigheden namelijk de testdagen plaats en ook tijdens het eerste Grand Prix-weekend zal het prima vertoeven zijn in Sakhir. Zoals je mag verwachten verloopt de eerste GP van het jaar droog en warm. Bloedheet is het echter niet. F1-weekenden vinden in het Midden-Oosten vinden niet voor niets plaats in de periode november tot en met maart. In de periode mei tot en met september zou het namelijk snel richting de 40 graden Celsius gaan. In maart ligt de maximale temperatuur in Bahrein gemiddeld tussen de 25 en 28 graden en ook aankomend raceweekend is dat het geval. Van regen zal tijdens het Grand Prix-weekend dan ook geen sprake zijn.

Zonnig, maar race onder kunstlicht

Het raceweekend verloopt zonnig met hooguit hier en daar een onschuldig stapelwolkje. De wind houdt zicht rustig, windkracht drie, en het wordt overdag 26 tot 29 graden. De kwalificatie en de race worden echter verreden onder kunstlicht in de schemering en later in het donker. In aanloop naar de race zal de zondag overdag de warmste dag zijn, met 29 graden. De start, om 18:00 uur lokale tijd (16:00 uur Nederlandse tijd), is vlak na zonsondergang en de temperatuur zal dan ook zakken naar ongeveer 23 graden Celsius. Het asfalt is door de felle zon overdag erg heet en zal dus gedurende de race door de zonsondergang ook afkoelen. Dat is voor de teams een belangrijk gegeven om mee rekening te houden bij het bepalen van de bandenstrategie.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"