Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022

Weersverwachting Formule 1 GP Hongarije 2022: onweersbuien boven Boedapest

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2022. Regen kan een bepalende rol gaan spelen op de Hungaroring.

Verstappen rain Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De eerste twee vrije trainingen van komend raceweekend verlopen zeer waarschijnlijk droog. Vrijdagmiddag ontstaan boven het circuit in Boedapest wel stapelwolken die het de zon soms moeilijker maken. De temperatuur loopt op naar waarden rond 33 graden Celsius en zeker in de volle zon kan de asfalttemperatuur waarden van ruim boven 45 graden bereiken. Wind is tijdens de eerste trainingen geen spelbreker, want die waait slechts zwak uit zuidoostelijke richting.

Zaterdag ziet er wat weer betreft stukken interessanter uit in Hongarije. Een groot gebied met soms pittige buien, waarbij onweer mogelijk is, trekt over Hongarije. Met name tijdens de derde vrije training kan het wel eens behoorlijk nat zijn. Voor de buien uit loopt de temperatuur nog op naar waarden rond 30 graden, maar eenmaal in de regen is het vanzelfsprekend een flink stuk koeler.

			© WeerOnline
	© WeerOnline

In de loop van zaterdagmiddag trekken de meeste buien weg. Uiteindelijk breekt de zon boven het circuit geleidelijk door, waardoor tijdens de kwalificatie het circuit mogelijk langzaam opdroogt. Het zou dus zomaar kunnen dat de kwalificatie op regenbanden of intermediates wordt gestart, maar eindigt met slicks. Het is dus alleen nog even de vraag hoe laat de buien precies wegtrekken. Een volledig natte kwalificatie is ook nog niet uitgesloten.

Zondag, tijdens de race, tapt het weer opnieuw uit een compleet ander vaatje. Door bewolking zondagochtend en in het begin van de middag, zal de asfalttemperatuur anders zijn dan tijdens de eerste trainingen vrijdag en vanwege het droge weer lijkt het ook totaal niet op de condities van de derde training en de kwalificatie. Daarnaast steekt zondag ook nog eens een matige noordenwind op.

De race zelf lijkt gewoon droog te verlopen met daarbij een afwisseling van zon en wolkenvelden. De temperatuur ligt daarbij rond 26 graden en vooral de wind kan dus voor coureurs in sommige bochten verraderlijk zijn.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen