Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting Formule 1 GP Hongarije 2022: onweersbuien boven Boedapest

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2022. Regen kan een bepalende rol gaan spelen op de Hungaroring.

De eerste twee vrije trainingen van komend raceweekend verlopen zeer waarschijnlijk droog. Vrijdagmiddag ontstaan boven het circuit in Boedapestwel stapelwolken die het de zon soms moeilijker maken. De temperatuur loopt op naar waarden rond 33 graden Celsius en zeker in de volle zon kan de asfalttemperatuur waarden van ruim boven 45 graden bereiken. Wind is tijdens de eerste trainingen geen spelbreker, want die waait slechts zwak uit zuidoostelijke richting. Zaterdag ziet er wat weer betreft stukken interessanter uit in Hongarije. Een groot gebied met soms pittige buien, waarbij onweer mogelijk is, trekt over Hongarije. Met name tijdens de derde vrije training kan het wel eens behoorlijk nat zijn. Voor de buien uit loopt de temperatuur nog op naar waarden rond 30 graden, maar eenmaal in de regen is het vanzelfsprekend een flink stuk koeler.

In de loop van zaterdagmiddag trekken de meeste buien weg. Uiteindelijk breekt de zon boven het circuit geleidelijk door, waardoor tijdens de kwalificatie het circuit mogelijk langzaam opdroogt. Het zou dus zomaar kunnen dat de kwalificatie op regenbanden of intermediates wordt gestart, maar eindigt met slicks. Het is dus alleen nog even de vraag hoe laat de buien precies wegtrekken. Een volledig natte kwalificatie is ook nog niet uitgesloten. Zondag, tijdens de race, tapt het weer opnieuw uit een compleet ander vaatje. Door bewolking zondagochtend en in het begin van de middag, zal de asfalttemperatuur anders zijn dan tijdens de eerste trainingen vrijdag en vanwege het droge weer lijkt het ook totaal niet op de condities van de derde training en de kwalificatie. Daarnaast steekt zondag ook nog eens een matige noordenwind op. De race zelf lijkt gewoon droog te verlopen met daarbij een afwisseling van zon en wolkenvelden. De temperatuur ligt daarbij rond 26 graden en vooral de wind kan dus voor coureurs in sommige bochten verraderlijk zijn.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie