Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting GP Bahrein: Warme avondrace

Racingnews365 biedt in samenwerking met Weeronline het Grand Prix weer aan voor de GP van Bahrein. De coureurs worden tijdens de woestijnrace flink op de proef gesteld.

Door hoge temperaturen is de GP in Bahrein altijd en zware test voor mens en machine. Zondag schijnt de zon volop en is het asfalt overdag bloedheet. Gelukkig begint de race net na zonsondergang en daalt de temperatuur naar 26 graden. Tropische temperaturen van 30 graden of meer zijn in Bahrein deze tijd van het jaar zeer gebruikelijk.

Zondag is het overdag zeer zonnig in Bahrein met 28-30 graden. De zon is met zonkracht 10 zeer fel en het circuit is overdag bloedheet. Het asfalt kan makkelijk temperaturen van 60-70 graden bereiken. Bezoekers wordt aangeraden om overdag de zon te mijden. Tijdens de race daalt de temperatuur naar 26 graden en is het prima weer. De dalende temperaturen en ondergaande zon zijn van grote invloed op de baantemperatuur die met meer dan 15 graden af zal nemen tijdens de race. Voor de teams is het belangrijk om hiervan een juiste inschatting te maken, omdat de baantemperatuur direct van invloed is op de banden(slijtage) en hoeveelheid grip.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"