© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weersverwachting GP Italië: Regen en zon wisselen elkaar af

31 aug. 2017 07:33 Rik Alkema 1 reacties
De Grand Prix van Italië is normaal gesproken op twee vlakken een zekerheid: de race is binnen anderhalf uur afgelopen en het is 30 graden met een zonnetje. In het verleden zijn er weinig races in Italië verreden onder natte omstandigheden, maar toch lijkt het allerminst zeker dat het dit jaar ook geheel droog blijft.

Regen overschaduwt vrijdagsessies

Hoewel het nog een paar dagen is tot de race, en de weersverwachting dus nog wat onzeker is, kunnen we nu al wel met zekerheid zeggen dat vrijdag een natte dag zal worden.

Weinig actie op de baan ligt daarom op de loer. In totaal wordt er rond de 20 mm verwacht op de vrijdag, met het hoogtepunt tussen 13:00 uur en 16:00 uur, tijdens de tweede vrije training.

Zaterdag ziet er al een stuk beter uit, maar geheel droog zal het waarschijnlijk niet blijven in Monza. Vooral in de ochtend en de avond kan het nog regenen, maar ook regen tijdens de kwalificatie is niet uitgesloten. Heerlijk weer wordt het in ieder geval niet op zaterdag.

De zondag lijkt vrij zonnig te verlopen, met hier en daar een stapelwolk. In de nacht van zaterdag naar zondag kan het echter nog wel gaan regenen. Ook gedurende de dag is er nog dreiging van regen, momenteel is de regenkans zo'n 40%.

Een heerlijk weekend met temperaturen van rond de 30 graden en een strakblauwe lucht hoeven we in elk geval niet te verwachten in Monza. Of er tijdens de race regen zal vallen is nog te bezien, maar vast staat dat het een a-typisch weertje zal zijn in Monza dit weekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen