Weersvoorspelling Formule 1 GP België: Regenbuien of toch droog?

23 aug. 2017 19:21 Ruud Dimmers 0 reacties
Regen de Spa-Francorchamps, het is een gouden combinatie. Het circuit met een lengte van liefst zeven kilometer heeft veel legendarische races op haar naam staan. Vaak speelde regen daarin een grote rol. Krijgen we dit weekend ook weer een verfrissend buitje?

Hebben de Belgische Ardennen een verrassing in petto?

Regen is voor veel Formule 1 liefhebbers een geschenk. De listige omstandigheden zorgen ervoor dat de onderlinge verschillen tussen de auto's veel kleiner zijn. De coureurs kunnen veel meer het verschil maken en de beste coureurs komen vaak boven drijven. In de Ardennen kan het weer snel omslaan en uniek is dat het soms aan de ene kant van het circuit wel regent, terwijl het aan de andere kant gewoon droog is.

Prachtige regenraces zoals 1995, 1998 en 2008 kan de echte Formule 1 fan zichzelf nog wel herinneren. Krijgen we in 2017 een herhaling daarvan?

De weersvoorspellingen lopen nogal uiteen, maar de vrijdag en zaterdag lijken droog te verlopen. Op zondag wordt er wel regen voorspelt, maar daarbij zit er een redelijke diversiteit in de voorspellingen. 

The Weather Channel spreekt over een kans van 60% op regen, met daarbij zich in de middag ontwikkelende (onweers)buien. Buienradar geeft 51% kans op neerslag, maar pas rond de klok van 17:00 als de race al voorbij is. Het Belgische meteo-info spreekt zelfs over een droge zondag.

Het weer in de Ardennen is lastig te voorspellen, maar we houden de fans gedurende het weekend op de hoogte over de weersvoorspellingen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen