Weersvoorspelling Formule 1 GP Frankrijk

21 jun. 2018 11:55 Jan van der Burgt 0 reacties
Racingnews365 presenteert in samenwerking met Weeronline het Grand Prix-weer voor de GP van Frankrijk. De regenbanden zullen de teams hoogstwaarschijnlijk niet nodig hebben.

Stralend weer in Le Castellet

De weersverwachting voor het circuit van Paul Ricard ziet er komende dagen prima uit. De zon schijnt flink en er kunnen enkele stapelwolken ontstaan. Soms trekt wat sluierbewolking over, afkomstig van buien boven de Franse Alpen. Boven het circuit is de buienkans klein. Vrijdag waait het flink en wordt het tropisch warm. In het weekend neemt de wind in kracht af en is het met 27-28 graden aangenaam warm.

Tijdens de eerste vrije training vrijdagmiddag is het prachtig weer. De zon schijnt flink en soms trekken velden sluierbewolking over het circuit. Ook kan een enkele stapelwolk ontstaan. De temperatuur stijgt richting de 30 graden. Tijdens de tweede vrije training is het kwik zelfs opgelopen naar een tropische 31 graden. Gelukkig zorgt de matige tot vrij krachtige westenwind voor wat verkoeling.

Zaterdag begint zonnig. In de middag ontstaan boven de Franse Alpen enkele (onweers)buien. Er is een kleine kans dat een bui het circuit van Paul Ricard aandoet. Waarschijnlijk is dit niet het geval en blijft het droog met zonnige perioden. Ook later in de middag tijdens de kwalificatie is de buienkans klein. De temperatuur valt iets lager uit dan vrijdag met 27 graden. De wind zoekt de zuidhoek op en is matig.

Voor zondag is de verwachting nog een beetje onzeker. Waarschijnlijk is het wisselend bewolkt met een mix van stapelwolken, sluierwolken en flinke zonnige perioden. In de Alpen kunnen pittige buien ontstaan en opnieuw is er een kleine kans dat een bui het circuit bereikt. Tijdens de race eind van de middag is het warm met 27 graden en er waait een matige zuidenwind. Toeschouwers moeten zich goed insmeren, de Franse zon heeft zonkracht 7-9. Binnen een kwartier kun je al verbranden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen