Weersvoorspelling GP Duitsland: Tijdens race toenemende kans op een bui

22 jul. 2018 10:35 Ruud Dimmers 1 reacties
Racingnews365 presenteert in samenwerking met de experts van Weeronline het Grand Prix-weerbericht voor de GP van Duitsland

De zondag begint zonnig en droog in Hockenheim. In de eerste uren van de middag schijn de zon met UV-Index 7. In de loop van de middag ontstaan flinke stapelwolken en neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. De kans dat het circuit tijdens de race nat wordt ligt rond 40%. De kans dat het ook gaat onweren is circa 15%.

Het is warm zomerweer in Duitsland. In het noorden van het land verloopt zondag zonnig en droog, maar in het zuiden en oosten ontstaan fikse regen en onweersbuien. De zwaarste buien zijn voor de deelstaat Beieren, maar ook Baden-Württemberg (de deelstaat waarin Hockenheim ligt) pakt er een aantal mee.

De eerste buien vormen vlak voor en tijdens het begin van de race en naarmate de race vordert neemt de buienkans toe. De kans dat een bui over het circuit trekt ligt rond 40% en de kans dat het ook gaat onweren rond 15%. De buien hebben een lokaal karakter waardoor het lastig te voorspellen is of de buien het circuit bereiken.

Vanaf het einde van de race tot en met de eerste uren van de avond blijft er kans op buien. In de tweede helft van de avond verdwijnt de buienkans. De wind waait uit het westen tot noordwesten tot noorden en is slechts zwak. De temperatuur ligt rond 27 graden, maar als er een bui valt daalt het kwik naar een graad of 20.

Kortom: voor toeschouwers is het aan te raden zowel zonnebrandcrème als een paraplu mee te nemen. De teams zullen tijdens de race druk zijn met het checken van de actuele weergegevens, zoals radar.

Bekijk de actuele weersverwachting in Hockenheim

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen