© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weersvoorspelling GP Rusland 2018

27 sep. 2018 11:50 Jan van der Burgt 0 reacties
In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het actuele weerbericht voor de Grand Prix van Rusland. Het is komend weekend goed toeven in Sotsji.

Het wordt aangenaam warm tijdens de GP van Rusland met temperaturen tussen 21 en 25 graden. Vooral tijdens de vrije trainingen schijnt de zon flink. In de loop van het weekend wordt de bewolking iets dikker en tijdens de race op zondag is er een kleine kans op een regen- of onweersbui. Over het algemeen staat er op het Sochi Autodrom niet al te veel wind en dat is fijn voor coureurs en toeschouwers.

Vrijdag belooft een mooie nazomerdag te worden in Sochi. Het hogedrukgebied dat afgelopen dagen voor mooi weer in eigen land zorgde, trekt door naar het zuiden van Rusland. Daardoor is het droog en is de zon zowel in de eerste als tweede vrije training veelvuldig te zien. In de ochtend is het een graad of 21 en in de middag wordt het nog een graadje warmer. Veel wind wordt niet verwacht.

© Weeronline

Ook zaterdag is het rustig nazomerweer met flink wat zon en ook enkele stapelwolken. Tijdens de derde vrije training ligt de temperatuur al ruim boven 20 graden en tijdens de kwalificatie is het met 24 graden nog wat warmer dan op vrijdag. De stapelwolken kunnen in de loop van de middag wat dikker worden, maar de kans op een regen- of onweersbui is niet groter dan 20%. Het blijft dus zeer waarschijnlijk droog.

Zondag wordt de warmste dag. Tijdens de race is het zelfs zomers met een graad of 25. Vanuit Turkije komt een lagedrukgebied dichterbij en daardoor wordt de atmosfeer wat onstabieler. Soms schijnt de zon, maar er is ook vrij veel bewolking en er kan in de middag een regen- of onweersbui ontstaan. De kans op een bui is ongeveer 25%.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen