© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weersvoorspelling GP Singapore: kans op stevige onweersbuien

13 sep. 2018 11:50 Jan van der Burgt 0 reacties
In samenwerking met Weeronline presteert Racingnews365 de actuele weersverwachting voor de Grand Prix van Singapore. De hoge temperaturen bieden de F1-coureurs op het toch al zware Marina Bay Street Circuit weinig soelaas.

Tropisch onweersbuien liggen tijdens het komende F1 weekend in Singapore op de loer, maar meestal blijft het droog. De neerslagkans ligt vrijdag op 30% en zaterdag en zondag op 35%. De meeste buien houden zich op ten noorden van Singapore, maar overdag kan ook boven de stad een enkele stevige tropische onweersbui ontstaan. De buien zijn kort en hevig, waardoor het grootste deel van de tijd droog verloopt. Het is zweten met maxima van 27-32 graden en een zeer hoge luchtvochtigheid.

Vrijdagmiddag vindt in Singapore de eerste vrije training plaats. In Nederland is het tijdens de start van de training 10:30 uur en in Singapore 16:30 uur. De zon gaat om 19:00 uur onder. Dat betekent dat de eerste vrije training nog in het licht wordt gereden. De tweede vrije training duurt van 14:30-16:00 uur Nederlandse tijd en van 20:30-22:00 uur Singaporese tijd.

© Weeronline

Vooral tijdens de eerste vrije training is er een kleine kans op een regen- of onweersbui. De tweede training verloopt waarschijnlijk droog. Overdag wordt het 32 graden en in de avond daalt de temperatuur langzaam naar 27 graden.

Kwalificatie en race waarschijnlijk droog
Zaterdag is de neerslagkans net wat groter dan op vrijdag. De derde vrije training wordt net in het laatste uur voor zonsondergang afgewerkt en daarbij is kans op een stevige onweersbui. In de avond verdwijnen de buien weer uit de omgeving van Singapore. De kans dat de kwalificatie droog verloopt is groot.

Zondagavond van 20:10-22:10 uur (14:10-16:10 bij ons) vindt de race plaats. Overdag zijn nog buien actief, maar tijdens de race is het waarschijnlijk droog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen