Weersvoorspelling GP Verenigde Staten: zeer nat begin van het weekend

17 okt. 2018 11:18 Ruud Dimmers 1 reacties
In samenwerking met de experts van Weeronline presenteert Racingnews365 het GP-weerbericht voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

De Formule 1-coureurs kunnen zich opmaken voor een nat weekend in Austin, waarbij de regenbanden zeer waarschijnlijk gebruikt gaan worden. Zeker het begin van het Grand Prix-weekend verloopt nat, met mogelijk zeer veel neerslag op het Circuit of the Americas.

Het is bewolkt en er valt regelmatig regen in grote delen van de staat Texas. Vooral in het zuiden van Texas, aan de Golf van Mexico, is het bar en boos met regionaal meer dan 200 mm regen in amper drie dagen tijd. Verder naar het noorden is de regen minder intens, maar regent het vrijdag en zaterdag wel vaak en langdurig. Dit geldt ook voor de hoofdstad van Texas: Austin. Vlak ten zuidoosten van deze stad ligt het Circuit of the Americas.

Naar alle waarschijnlijkheid verlopen alle vrije trainingen en de kwalificatie nat. Als het toevallig tijdens een training of de kwalificatie eventjes droog is dan nog zal het circuit dat niet zijn. Op vrijdag wordt het maximaal 18 graden, zaterdag maximaal 20 graden.

In de nacht naar zondag of in het begin van zondagochtend (lokale tijd) trekt de regen weg en daarna is het waarschijnlijk de rest van de dag droog. Met wat zon loopt de temperatuur in de middag op naar circa 22 graden. De wind waait daarbij matig uit het noorden. De race start daar aan het begin van de middag (13:10 uur). In Nederland is het dan avond: 20:10 uur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen