Weersvoorspelling: Regenachtig Formule 1-weekend verwacht bij GP China

12 apr. 2018 11:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Net als vorig jaar zal regen ook bij deze editie een grote rol spelen tijdens de Formule 1 GP van China. De eerste dagen van het weekend verlopen regenachtig met soms pittige regenbuien. Racedag zondag verloopt droog.

Zorgt regen voor een spannende kwalificatie?

In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het Grand Prix-weerbericht voor de GP van China. Een nat begin van het weekend, wordt gevolgd door een droge race. Kan de regen voor verrassingen zorgen?

Vrijdag heeft Shanghai te maken met een lagedrukgebied. Daardoor is er veel bewolking en ontstaan in de loop van de dag pittige buien. De kans is dan ook groot dat het niet droog blijft tijdens de eerste en tweede vrije training. De zwaarste buien ontstaan pas later op de dag, na de trainingen. De temperatuur ligt daarbij rond de 21 graden en de oostenwind is matig, 4 Bft.

Zaterdagochtend is er nog vrij veel bewolking en tijdens de derde vrije training komen nog een paar buien voor. Tijdens de kwalificatie (in de middag) trekken de meeste buien naar het zuiden weg, maar een enkele bui is nog mogelijk. De bewolking blijft wel overheersen. Met 18 graden is het wat frisser en er staat een matige noordwestenwind.

Tijdens de race op zondag krijgt Shanghai te maken met een hogedrukgebied. Het klaart flink op en waarschijnlijk is het droog tijdens de race. Ondanks het zonnige weer moet de temperatuur een graadje inleveren. Het wordt 17 graden en de noordenwind is matig, 3 Bft. Wie langs de baan in de zon staat loopt het risico te verbranden. Er wordt UV-Index 10 verwacht en daardoor kan een onbeschermde huid binnen 10 minuten verbranden. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen