Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersvoorspelling: Regenachtig Formule 1-weekend verwacht bij GP China

Net als vorig jaar zal regen ook bij deze editie een grote rol spelen tijdens de Formule 1 GP van China. De eerste dagen van het weekend verlopen regenachtig met soms pittige regenbuien. Racedag zondag verloopt droog.

In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het Grand Prix-weerbericht voor de GP van China. Een nat begin van het weekend, wordt gevolgd door een droge race. Kan de regen voor verrassingen zorgen? Vrijdag heeft Shanghai te maken met een lagedrukgebied. Daardoor is er veel bewolking en ontstaan in de loop van de dag pittige buien. De kans is dan ook groot dat het niet droog blijft tijdens de eerste en tweede vrije training. De zwaarste buien ontstaan pas later op de dag, na de trainingen. De temperatuur ligt daarbij rond de 21 graden en de oostenwind is matig, 4 Bft. Zaterdagochtend is er nog vrij veel bewolking en tijdens de derde vrije training komen nog een paar buien voor. Tijdens de kwalificatie (in de middag) trekken de meeste buien naar het zuiden weg, maar een enkele bui is nog mogelijk. De bewolking blijft wel overheersen. Met 18 graden is het wat frisser en er staat een matige noordwestenwind.

Tijdens de race op zondag krijgt Shanghai te maken met een hogedrukgebied. Het klaart flink op en waarschijnlijk is het droog tijdens de race. Ondanks het zonnige weer moet de temperatuur een graadje inleveren. Het wordt 17 graden en de noordenwind is matig, 3 Bft. Wie langs de baan in de zon staat loopt het risico te verbranden. Er wordt UV-Index 10 verwacht en daardoor kan een onbeschermde huid binnen 10 minuten verbranden.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024