© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Wehrlein en Hartley krijgen simulatorrol bij Ferrari Formule 1-team

04 feb. 12:35 René Oudman 0 reacties
Niet alleen Pascal Wehrlein, maar ook Brendon Hartley zal komend jaar als simulatorcoureur verbonden zijn aan het Formule 1-team van Ferrari. De Italiaanse stal maakte maandagmiddag een kwartet rijders bekend dat in 2019 simulatorwerkzaamheden uit zal voeren.

Dat de 24-jarige Pascal Wehrlein toe zou treden tot het Ferrari Formule 1-team was een slecht bewaard geheim. De Mauritiaanse Duitser is goed bevriend met Sebastian Vettel en was bovendien beschikbaar, nadat hij overeenkwam met voormalig werkgever Mercedes om na 2018 verschillende paden in te slaan. Ook de naam van Hartley gonsde al eventjes rond, de door Toro Rosso aan de dijk gezette Nieuw-Zeelander hoeft zich in het komende Formule 1-jaar dankzij zijn nieuwe rol niet te vervelen.

Naast Hartley en Wehrlein zullen ook Antonio Fuoco en Davide Rigon hun opwachting maken in de Ferrari-simulator. Het Italiaanse duo, respectievelijk 22 en 32 jaar oud, is al langer verbonden aan het team uit hun vaderland. Fuoco combineert zijn rol als simulatorrijder met een adviserende functie binnen de Ferrari-opleidingsploeg.

In de afgelopen seizoenen bleken de simulatorrollen die bij Ferrari werden vervuld van groot belang. Antonio Giovinazzi en Daniil Kvyat namen het werk in 2018 op zich en deden dat dusdanig professioneel, dat met name Vettel geregeld de loftrompet over het tweetal stak. Doordat zowel Giovinazzi (bij Alfa Romeo) als Kvyat (bij Toro Rosso) een voltijd-rol in de Formule 1 versierde, moest Ferrari op zoek naar nieuwe simulatorrijders.

Nieuwbakken teambaas Mattia Binotto is naar eigen zeggen in zijn nopjes met het viertal simulatorrijders. "Deze jongens zijn ontegenzeggelijk getalenteerd, ze begrijpen racewagens als geen ander. Dit is wat wij nodig hebben, en wat wij eisen van een simulatorrijder. Die rol is in de hedendaagse Formule 1 belangrijker dan ooit gebleken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen