© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Wehrlein en Mercedes na zes jaar uit elkaar

14 sep. 2018 14:39 René Oudman 1 reacties
Het huwelijk tussen Pascal Wehrlein en Mercedes is over. De 23-jarige Duitser verlaat het merk met de driepuntige ster aan het einde van dit seizoen, zo deelde Mercedes op de vrijdag voor de Grand Prix van Singapore mee. Wehrlein was sinds september 2014 juniorrijder van het Duitse merk en reed op dat moment al twee seizoenen voor Mercedes.

Dankzij de steun van Mercedes kon Wehrlein in 2016 zijn Formule 1-debuut maken bij het team van Manor, waarvoor hij in de Grand Prix van Oostenrijk zowaar een punt scoorde. Voor 2017 werd de gang naar Sauber ingezet, na het seizoen kwam Wehrlein zonder zitje in de koningsklasse van de autosport.

Zodoende werd besloten om de Mauritiaanse Duitser terug te plaatsen in het DTM-team van Mercedes. Wehrlein was in 2015 al eens kampioen geworden in die klasse, maar wist in dit seizoen tot dusver nog niet verder te komen dan slechts één podiumplaats.

Wehrlein ziet zijn kansen slinken, mede doordat Mercedes zich terug heeft getrokken uit de DTM. Een Formule 1-stoeltje voor 2019 lijkt tevens vrijwel onmogelijk. "Mijn contract met Mercedes loopt aan het einde van dit seizoen af en ik heb besloten niet te verlengen", laat Wehrlein in een eerste reactie weten. "Ik ben heel erg dankbaar voor wat Mercedes voor mij heeft betekend, maar moet nu een nieuw hoofdstuk in gaan."

Toto Wolff snapt het besluit van Wehrlein en steekt hem een hart onder de riem. "We hebben helaas geen competitief zitje voor Pascal weten te vinden voor komend seizoen en het is beter voor beide partijen als hij zijn heil elders zoekt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen