Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wehrlein erkent: "Nog niets bevestigd bij Ferrari"

Het lijkt inmiddels in kannen en kruiken, maar voormalig Formule 1-coureur Pascal Wehrlein wil niet te hoog van de toren blazen om wat betreft zijn mogelijke deal met Ferrari. De 24-jarige Duitser, die voorheen testrijder bij Mercedes was, lijkt voor 2019 bij de Scuderia aan de slag te kunnen.

Komend weekend maakt Wehrlein, die in de seizoenen 2016 en '17 zijn kunsten vertoonde in de Formule 1, zijn debuut in de Formule E-klasse. De Duitser met Mauritiaanse roots moest de seizoensopening in Ad Diriyah aan zich voorbij laten gaan, omdat hij tot het einde van 2018 onder contract stond bij Mercedes.

Na vijf jaren lang als test- en ontwikkelingsrijder van het team dat de afgelopen vijf rijders- en constructeurstitels op haar naam schreef te hebben gefungeerd, liet Wehrlein aan het einde van vorig jaar zijn contract met wederzijdse overeenstemming niet verlengen. Zodoende kwam een rol bij Ferrari tussen de mogelijkheden te staan. Bovendien heeft Wehrlein in de persoon van landgenoot Sebastian Vettel een vriend bij de stal. "Er worden op dit moment gesprekken gevoerd, maar er is nog niets op papier gezet", liet Wehrlein optekenen aan Motorsport-Magazin. De Duitser erkent over te zijn gestapt naar de Formule E om zo mogelijkheden te houden. "Als ik in de Formule E rijdt, kan ik ook andere rollen bekleden in andere klassen. Het zou natuurlijk een mooie kans zijn om in te stappen bij Ferrari." Wehrlein wil op termijn terugkeren in de Formule 1. "Dat blijft mijn uiteindelijke doel. Ik ben blij om weer in de formulewagens uit te komen, want dat is de tak van autosport waarin ik mijn toekomst voorzie."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi