Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wehrlein: "Racegames hebben met de realiteit niks te maken"

Anno 2019 beginnen racegames steeds belangrijker te worden op weg naar een racecarrière in de wereld. Voormalig Formule 1-coureur Pascal Werhlein laat echter een tegengeluid horen. Volgens de Duitser staan racegames vooralsnog ver af van de werkelijkheid.

Niet dat Pascal Wehrlein de moderne racegames niet weet te waarderen, integendeel! Een game als F1 2018 speelt hij zelfs bijzonder graag, en juist daarom is hij de aangewezen persoon om de realiteit en fictie met elkaar te vergelijken.

"Natuurlijk komt zo'n game nog niet in de buurt van de simulatoren die de Formule 1-teams gebruiken, laat staan de werkelijkheid. Desondanks is het leuk om die spellen te spelen en het klopt dat ze steeds realistischer worden. Het gevoel is echter compleet anders." Wehrlein laat weten dat hij niet enkel in besloten kring met zijn vrienden gamet, maar soms ook onder een pseudoniem racefans van over de hele wereld het nakijken geeft: "Ik ga alleen niet verklappen onder welke naam ik actief ben", vertelt Wehrlein met een knipoog in de podcast Starting Grid . Mocht je je afvragen als wie Pascal Wehrlein F1 2018 speelt, aangezien hij daar zelf niet in opgenomen is: "Je mag drie keer raden! Natuurlijk speel ik met Sebastian Vettel", besluit de voormalig Manor- en Sauber-coureur, die naar verluidt op poleposition staat om de test- en reservecoureur te worden van Ferrari.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi