Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wehrlein tevreden ondanks dat F1-carrière voorbij lijkt te zijn

Pascal Wehrlein staat te boek als een van de grootste talenten, maar na twee seizoenen lijkt zijn F1-carrière er op te zitten. Mercedes kiest voor Ocon en Sauber koos voor Ericsson.

Pascal Wehrlein maakte in 2016 zijn Formule 1 debuut. De jonge Duitser kwam uit voor het achterhoedeteam van Manor, maar na één seizoen ging het team failliet. Mercedes regelde onderdak voor hem bij Sauber-Ferrari, maar door politieke redenen kwam Wehrlein er niet altijd uit de verf. De Sauber was veel te langzaam en Wehrlein moest rijden met oude onderdelen. De teamleiding koos voor de sponsor miljoenen van Marcus Ericsson en de Duitser moet weer op zoek naar een nieuw team. Met nog één stoeltje beschikbaar bij Williams, maar zonder de steun van Mercedes, lijkt het Formule 1 boek voorlopig gesloten voor Wehrlein. In de matige Sauber was het zeer moeilijk om zijn talent te laten zien of zichzelf te onderscheiden. Desondanks scoorde Wehrlein vijf WK-punten in 2017. " Als je naar races als Suzuka kijkt en je wordt zelfs door de twee-na-laatste coureur nog op een ronde gezet, dan kan je niet imponeren. Het gat met de concurrentie was vaak veel te groot."

De Grand Prix van Spanje was met een achtste plaats het hoogtepunt, maar er zijn meer races waarover Wehrlein tevreden is. " Spanje was qua resultaat het beste, maar ik reed in het tweede deel van het seizoen misschien nog wel betere races al kon je dat niet meer terugzien door onze gebrek aan snelheid." " In Maleisië kwalificeerde ik mezelf bijna in Q2 en hadden we een prima race. Het weekend in Brazilië was ook erg goed." Wehrlein neemt zichzelf niets kwalijk en is tevreden over zijn resultaten. " Ik heb altijd alles gegeven. Als er een kans zich voordeed dan hebben we die gegrepen. Ik heb mijn best gedaan en vijf punten gescoord op de momenten dat de kansen zich voordeden."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie