Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weinig ronden voor Max Verstappen bij shakedown nieuwe Red Bull

Max Verstappen kwam op donderdagmiddag voor het eerst in actie met de nieuwe Red Bull RB18. Op het circuit van Silverstone mocht hij de 2022-wagen aan de tand voelen tijdens de shakedown.

Max Verstappen nam donderdagmiddag voor het eerst plaats in de nieuwe Red Bull RB18. De weersomstandigheden in de ochtend waren niet denderend op Silverstone, waar de shakedown gepland stond. RacingNews365 heeft vernomen dat Verstappen een beperkt aantal ronden reed, die goed waren voor ongeveer 50 kilometer - dit terwijl er tijdens een shakedown 100 kilometer afgelegd mogen worden. Probleemloos verliep de dag voor Red Bull niet, want zo kwam door omstandigheden Sergio Perez niet in actie in de nieuwe wagen. Hij zal nu volgende week tijdens de wintertest in Barcelona voor het eerst kennismaken met de nieuwe Red Bull. De shakedown van de Red Bull vond achter gesloten deuren plaats. Het team heeft zelf ook geen foto's beschikbaar gesteld van het nieuwe strijdwapen van Verstappen en Perez.

Wat houdt een shakedown precies in?

Een shakedown van een nieuwe auto is bedoeld om voor het eerst kennis te maken met de nieuwe bolide. Hiervoor moeten de teams wel één van twee beschikbare filmdagen aanspreken, aangezien testen buiten het seizoen om los van die twee uitzonderingen verboden is. Tijdens zo'n filmdag mag een team maximaal 100 kilometer rijden op speciaal door Pirelli geleverde demo-banden. Op zo'n dag gaat het dus niet om snelle ronden, maar vooral om de kennismaking met de bolide, evenals het checken van alle systemen op eventuele kinderziekten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"