Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Weinig vertrouwen in Ferrari-succes Hamilton: "Leclerc hoeft niemand te vrezen"

Een daverende verrassing, dat was het zeker een week geleden: Lewis Hamilton trekt na twaalf jaar de deur bij Mercedes achter zich dicht en gaat naar Ferrari vanaf 2025. Felipe Massa reageert op de verhoudingen die zullen ontstaan tussen de Brit en Charles Leclerc.

Massa Hamilton Brazil 2008
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Felipe Massa wist zeker dat hij in 2008 de wereldtitel in de Formule 1 had gepakt. Hij had die titel ook een halve ronde in handen en zijn entourage was al volop feest aan het vieren in de pitbox van Ferrari toen hij over de streep kwam op Interlagos. Ware het niet dat Lewis Hamilton in de laatste ronde nog Timo Glock inhaalde voor P5 en dat was nét genoeg om zijn eerste wereldtitel binnen te halen. Al probeert de Braziliaan nu via een rechtszaak alsnog die titel van Hamilton af te pakken. Ondanks de rivaliteit tussen de twee kemphanen, koestert hij geen wrok tegen Hamilton, zo zegt hij tegen Gazzetta dello Sport.

Volgens Massa had niemand kunnen voorspellen dat de Brit nog de overstap naar Ferrari zou maken. "Het leek erop dat Lewis zijn carrière zou beëindigen bij Mercedes. Maar als je bedenkt dat zijn team de afgelopen twee jaar niet heeft gewonnen en gezien het respect dat Hamilton altijd voor Ferrari heeft gehad, is de keuze minder verrassend. Hij had duidelijk het gevoel dat blijven op dezelfde plek hem niet in staat zou stellen om in de toekomst te winnen en zocht een andere weg om te proberen zijn achtste titel te winnen. Het was zijn laatste kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan", zo vertelt de Braziliaan die zelf acht jaar voor Ferrari reed.

'Boost voor Leclerc'

Op dit moment rijden Charles Leclerc en Carlos Sainz nog voor de Scuderia. Maar Sainz vertrekt dus aan het einde van dit seizoen en Leclerc krijgt Hamilton als teamgenoot. Wat betekent dit voor de balans binnen Ferrari? "Een coureur zoals Charles, die nu de leider van het team is en net zijn contract voor meerdere jaren heeft verlengd, hoeft voor niemand bang te zijn. Het belangrijkste is dat hij gefocust blijft op zijn werk", aldus Massa.

"De aankondiging zorgde voor enorme opschudding in de media. En het is duidelijk dat de komst van Lewis volgend jaar iets zal veranderen in het team, want een coureur met zijn hoeveelheid aan titels is niet te vergelijken met Sainz, hoe goed hij ook is. Maar deze situatie zal ook een boost zijn voor Leclerc, hij zal willen bewijzen dat hij op hetzelfde niveau of superieur is aan Hamilton, rijdend in dezelfde auto. Charles is 26 jaar oud, het is een geweldige kans voor zijn toekomst, als hij slaagt in de confrontatie zal hij ook groeien in status", zo laat Massa weten.

En hoe kijkt Massa naar het duel? "Er bestaat geen twijfel over Lewis' talent. Maar het is ook waar dat hij op 40-jarige leeftijd bij Ferrari aankomt. Zelfs Michael Schumacher was, toen hij naar Mercedes ging, niet meer dezelfde als in zijn gouden seizoenen in de rode auto", is het antwoord van de Braziliaan.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek