Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Welk F1-team heeft op papier het beste rijdersduo?

Met twintig coureurs zit de Formule 1 in 2023 weer bomvol talent, maar welk team heeft op papier het beste duo in huis?

De twintig Formule 1-coureurs hebben natuurlijk allemaal het doel om wereldkampioen te worden en de beste coureur op de grid te zijn. Hoewel ze allemaal de concurrenten willen verslaan, waaronder ook hun eigen teamgenoot, is er wel een teambelang waar rekening mee moet worden gehouden. Uiteindelijk wordt de gigantische prijzenpot van de F1 dan ook verdeeld op basis van wie waar staat bij de constructeurs. Een wereldtitel is prachtig, maar het team moet op één staan. Chemie tussen de twee coureurs is belangrijk en hoewel in ieder geval één topcoureur hebben belangrijk is voor de renstallen, moeten beide coureurs presteren om de concurrerende teams te verslaan. Welke teams hebben het komend seizoen het best voor elkaar als we naar de sterkte van een coureursduo kijken? We bekijken de line-up van alle teams voor het komende seizoen en rangschikken ze.

10 - 7 | Hoe gaan Sargeant en De Vries het doen?

10. Alexander Albon & Logan Sargeant (Williams) Ook in de koningsklasse van de autosport moet er een team op de laatste plaats staan. Het coureursduo van Williams is zeker niet slecht, maar met Albon en Sargeant is het nog alles behalve duidelijk hoe er gepresteerd wordt in 2023. Albon heeft natuurlijk een aantal jaren ervaring, maar de chemie met Sargeant is nog afwachten. 9. Yuki Tsunoda & Nyck de Vries (AlphaTauri) Ook bij AlphaTauri zien we een relatief jong duo volgend jaar. Tsunoda presteerde de afgelopen jaren niet uitzonderlijk en De Vries is volgend jaar nog rookie. Talentvol of niet: het zal tijd kosten om vanuit hier een sterk duo op te bouwen. 8. Valtteri Bottas & Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Met Bottas en Zhou heeft Alfa Romeo zeker geen slecht duo, maar échte megatalenten zijn het ook weer niet. Bottas bloeide op na zijn periode in de schaduw van Lewis Hamilton bij Mercedes en 'draagt' het team zonder enige twijfel. Zhou is goed, maar ook niet van het hoogste niveau. De samenwerking is echter prima. 7. Fernando Alonso & Lance Stroll (Aston Martin) Alonso maakt de verrassende overstap van Alpine naar Aston Martin en krijgt hierbij Stroll 'cadeau' als teamgenoot. Over de tweevoudig wereldkampioen en zijn niveau in de auto valt niet te twisten, maar over het niveau van Stroll wel. Ook in teamverband lijkt het nog niet echt een gouden combinatie te worden.

6 - 3 | McLaren en Ferrari met sterke duo's

6. Kevin Magnussen & Nico Hulkenberg (Haas) Aan de ervaring zal het komend jaar zeker niet liggen bij Haas. Magnussen heeft zichzelf vorig jaar al (opnieuw) bewezen en met Hulkenberg naast zich lijkt het wel goed te komen. De eerdere aanvaringen ( suck my b*lls, mate ) hebben ze al achterwege gelaten en als teamgenoten kan het beter dan prima gaan. 5. Lando Norris & Oscar Piastri (McLaren) Een relatief jong duo, maar met Norris als teamleider en Piastri als toptalent kan men vuurwerk verwachten van McLaren. Natuurlijk is het nog niet 100% zeker dat Piastri ook in de F1 uitzonderlijk rijdt, maar alles wijst op een topduo in 2023. Alleen Piastri zal in de eerste races nog even moeten wennen, maar achter de schermen wordt hij met behulp van vele testkilometers klaargestoomd. 4. Esteban Ocon & Pierre Gasly (Alpine) Een volledig Frans duo bij de Franse renstal. Beide coureurs presteren prima en de chemie lijkt er te zijn. Ervaring is er genoeg. Het enige wat nog in de weg kan staan voor Alpine is de verdeling tussen de rijders. Wie is de nummer één? 3. Charles Leclerc & Carlos Sainz (Ferrari) Ferrari heeft het zeker niet slecht voor elkaar. Twee sterke coureurs en een nog betere onderlinge band zorgt voor prima resultaten. Natuurlijk hebben de rijders wat fouten gemaakt in 2022, maar kijkend naar komend seizoen is er genoeg geleerd. In teamverband is veel (strategisch) mogelijk.

2 - 1 | Dreamteam Hamilton en Russell

2. Max Verstappen en Sergio Perez (Red Bull) Dat Red Bull met Verstappen een wereldtalent in huis heeft, weten we. Een team bestaat echter uit twee coureurs en met Perez erbij gaat het prima bij de Oostenrijkse renstal. Afgelopen jaar werden bijna alle doelen behaald. Het kan echter nog nét een stap beter voor Red Bull met een coureur die er wel altijd bij staat, zodat op strategisch vlak alles mogelijk is. Perez rijdt vaak nog te ver achter Max en als de concurrentie beter wordt, dan zal het lastig zijn om weer de titel binnen te halen. 1. Lewis Hamilton & George Russell (Mercedes) Niemand kan ontkennen dat Mercedes twee absolute topcoureurs in huis heeft. Hamilton heeft zich bewezen als een van de allergrootsten en Russell schitterde afgelopen jaar al bij de Duitse renstal. Hoe ze Mercedes uit een diep dal hebben getrokken is opmerkelijk en de stijgende lijn is mede te danken aan dit ijzersterke duo. In 2023 zullen ze, mocht Mercedes wederom een stap maken qua performance, een serieuze bedreiging zijn voor de coureurs van Red Bull en Ferrari. Mercedes heeft twee coureurs die er altijd bij staan wanneer het nodig is en lijkt volgend jaar op papier het allerbeste duo in de F1 te hebben.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"