Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Welke opdracht geeft Horner Verstappen mee voor sprintrace GP Brazilië?

Max Verstappen start zaterdag in de sprintkwalificatie vanaf de tweede plaats. Als hij vasthoudt aan die positie, erft hij vanzelf de poleposition voor de hoofdrace op zondag. Is dat dan ook de opdracht die Christian Horner zijn Red Bull-coureur meegeeft?

Exact die vraag krijgt Red Bull-teambaas Christian Horner na de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië voorgelegd door Sky Sports F1 . Het idee: als hij gewoon blijft rijden waar hij rijdt, komt dit weekend door de gridstraf van Lewis Hamilton naar hem toe. Dan pakt hij vanzelf de poleposition voor zondag. Echter, Horner kent zijn stercoureur: "Ik weet dat hij een echte racer is. Dat betekent dat als hij bij de start kans ziet om de leiding te pakken hij er voor zal gaan. We hebben het wel over Max. Hij hoeft enkel als tweede te finishen om de pole voor de race op zondag te pakken, maar laten we afwachten. Je moet gewoon voor de start gaan om vervolgens te kijken waar je staat."

Red Bull bezorgd om banden Verstappen?

In de kwalificatie klaagde Verstappen over zijn banden die er met name in bocht acht 'aan gingen', maar geconfronteerd met die woorden, geeft Horner aan zich geen zorgen te maken. "Ik denk niet dat daar zorgen om zijn. Het pakket aan omstandigheden zal anders zijn. Hij sprak over de vooras en waarschijnlijk zal het morgen vooral om de achteras draaien en op zondag al helemaal als de temperaturen oplopen. Maar ik denk vooral dat we een geschikte raceauto hebben."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'