Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Wereldkampioen Verstappen reageert op afgewezen protesten Mercedes: "De juiste uitkomst"

Max Verstappen zat even in spanning, maar na twee afgewezen protesten van Meredes is hij nu toch weer een stuk zekerder van zijn wereldtitel. Hij reageert op de situatie na de race.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Op de baan was het spannend in Abu Dhabi, maar ook na de race was de spanning te snijden! Max Verstappen had Lewis Hamilton op de baan verslagen na een gelukkige late safety car. Mercedes was het daar niet mee eens en ging in protest. Na uren wachten werden de twee protesten afgewezen.

Toen eenmaal duidelijk was dat de stewards niets meer gingen doen aan de uitslag, verscheen Verstappen voor de microfoon van onder meer RacingNews365 en deed hij zijn verhaal. De normaal gesproken zo koele kikker moest vandaag af en toe toch ook even zijn hartslag in de gaten houden.

"Je moet altijd even afwachten wat er gaande is, maar ze hebben het nu beslist bij de FIA. Dat is natuurlijk de juiste uitkomst is, want ze hebben ons laten racen", zo klinkt hij tevreden.

Nog een protest van Mercedes?

Mercedes gaf echter al snel aan de intentie te hebben om nog eens in protest te gaan tegen de beslissing van de stewards. Verstappen haalt zijn schouders op.

"Het was typerend voor dit seizoen dat ze dat deden. Het is wat het is. We zien het dan wel weer wat daar uitkomt", zo laat hij optekenen.

Ontlading bij Verstappen

Na de race was Verstappen in extase. Dolblij, zoals we hem niet vaak zien. Normaal weet hij zijn emoties in toom te houden, maar dit keer lukte dat niet. Het mag ook wel eens een keertje, toch?

"Vandaag heb ik heel veel verschillende emoties gehad, ja. Alles kwam eruit. Heel emotioneel natuurlijk. Normaal gezien ben ik niet zo, maar hoe vaak maak je dit mee? Dus vandaar", glundert hij.

Gaan we dat nog zeven keer zijn de komende jaren? "Wie weet, dat zien we dan wel", knipoogt Verstappen.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

56 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche