Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wereldkampioen Verstappen reageert op afgewezen protesten Mercedes: "De juiste uitkomst"

Max Verstappen zat even in spanning, maar na twee afgewezen protesten van Meredes is hij nu toch weer een stuk zekerder van zijn wereldtitel. Hij reageert op de situatie na de race.

Op de baan was het spannend in Abu Dhabi, maar ook na de race was de spanning te snijden! Max Verstappen had Lewis Hamilton op de baan verslagen na een gelukkige late safety car. Mercedes was het daar niet mee eens en ging in protest. Na uren wachten werden de twee protesten afgewezen. Toen eenmaal duidelijk was dat de stewards niets meer gingen doen aan de uitslag, verscheen Verstappen voor de microfoon van onder meer RacingNews365 en deed hij zijn verhaal. De normaal gesproken zo koele kikker moest vandaag af en toe toch ook even zijn hartslag in de gaten houden. "Je moet altijd even afwachten wat er gaande is, maar ze hebben het nu beslist bij de FIA. Dat is natuurlijk de juiste uitkomst is, want ze hebben ons laten racen", zo klinkt hij tevreden.

Nog een protest van Mercedes?

Mercedes gaf echter al snel aan de intentie te hebben om nog eens in protest te gaan tegen de beslissing van de stewards. Verstappen haalt zijn schouders op. "Het was typerend voor dit seizoen dat ze dat deden. Het is wat het is. We zien het dan wel weer wat daar uitkomt", zo laat hij optekenen.

Ontlading bij Verstappen

Na de race was Verstappen in extase. Dolblij, zoals we hem niet vaak zien. Normaal weet hij zijn emoties in toom te houden, maar dit keer lukte dat niet. Het mag ook wel eens een keertje, toch? "Vandaag heb ik heel veel verschillende emoties gehad, ja. Alles kwam eruit. Heel emotioneel natuurlijk. Normaal gezien ben ik niet zo, maar hoe vaak maak je dit mee? Dus vandaar", glundert hij. Gaan we dat nog zeven keer zijn de komende jaren? "Wie weet, dat zien we dan wel", knipoogt Verstappen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China