© McLaren

Nieuwsoverzicht

Wereldrace in Singapore levert Alonso waardevolle punten op

16 sep. 2018 18:40 René Oudman 0 reacties
Als er een kansje is, dan pakt Fernando Alonso 'm. De 37-jarige Spanjaard wist na de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore al dat hij mogelijk een goede sloot punten binnen kon halen en dat is ook precies wat Alonso deed. Via P7 werden er zes dure punten mee naar huis genomen.

Zodoende staat de teller na vijftien Grands Prix op vijftig punten, waarmee Alonso klimt naar plaats acht in het rijderskampioenschap.

"Ik ben heel erg blij met hoe deze race is verlopen. Normaal gesproken moet er wat voor je gebeuren als je op plek zeven wil finishen met deze wagen, maar dat gebeurde niet. We hebben veel mensen ingehaald", kijkt Alonso terug op de race in Singapore. "We hadden een goede strategie, kozen de juiste banden en komen weg met een mooie sloot punten.

Waar Alonso kortgeleden zijn Formule 1-pensioen aankondigde en daarbij vermeldde dat de races tegenwoordig bijzonder saai zijn, daar had de Spanjaard een bezige avond in de Aziatische stadsstaat. "Het was dit keer niet saai", grinnikt Alonso.

Alonso's teammaat Stoffel Vandoorne kon niet uitblinken in Singapore. De Belg moest het doen met een twaalfde plaats aan de meet.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen