© GP3 Series

Nieuwsoverzicht

Wereldrace op Spa levert Verschoor eerste GP3-punten op

26 aug. 2018 10:17 René Oudman 1 reacties
Vanaf startplaats zeventien leek het een lastig verhaal te gaan worden voor Richard Verschoor, die dit weekend zijn debuut maakt in de GP3 Series. De jongeling had in de zaterdagrace niet verder weten te reiken dan die positie en zodoende werd de zondagwedstrijd aangevangen vanuit het achterveld. Dertien rondjes later vond Verschoor zichzelf terug op een prachtige zevende plek, om zodoende twee kampioenschapspuntjes te scoren.

Als een warm mes gleed de MP-wagen met startnummer 22 door de boter. Verschoor rekende de ene na de andere tegenstander in, om uiteindelijk op een keurige P7 over de meet te geraken. MP-teamgenoten Niko Kari en Devlin Defrancesco konden hun losgeslagen Nederlandse collega niet bijbenen: de Fin werd slechts twaalfde, de Canadees moest uiteindelijk opgeven. De sprintrace op Spa-Francorchamps werd gewonnen door Nikita Mazepin: de gefortuneerde, voor ART Grand Prix rijdende Rus hield teammaten Anthoine Hubert, Callum Ilott en Jake Hughes achter zich om zo een onvervalste 1-2-3-4 te scoren.

Hubert behoudt de leiding in de titelstrijd, Ilott en Mazepin zitten de Fransman op de hielen. Er volgen nog drie raceweekends in de GP3, te beginnen volgende week in Monza: aldaar zal Verschoor wederom zijn kunsten mogen vertonen in dienst van MP Motorsport.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen