© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Werknemers McLaren woedend op teamleiding'

16 jun. 2018 18:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig McLaren CEO Martin Whitmarsh vindt dat de bezem door het F1-team moet worden gehaald. Binnen het team is onvrede onder de werknemers die boos zijn op de teamleiding.

Whitmarsh: 'Doet pijn om McLaren zo te zien'

Het rommelt flink bij McLaren na wederom zwaar tegenvallende resultaten. Het Britse team wacht alweer sinds eind 2012 op een nieuwe overwinning en de laatste podiumplaats dateert van maart 2014.

Voormalig CEO Martin Whitmarsh vindt het pijnlijk om zijn oude werkgever zo te zien. Vorige week sprak hij met aandeelhouder Mansour Ojjeh over de toekomst het team.

"Ik hou van het team en ik vind het erg jammer om te zien wat er van het team terecht is gekomen."

"McLaren moet flink op de schop. Er is veel teveel politiek tussen de leidende figuren van het team en een aantal van hen moet vind ik vertrekken. Ik heb mijn visie gedeeld met Ojjeh en het is aan de aandeelhouders om een beslissing te nemen."

"Vroeger draaide het bij McLaren alleen om het winnen in de F1. Nu kijken ze ook naar andere raceklassen zoals IndyCar en Le Mans. Het zijn prachtige raceklassen, maar McLaren moet een beslissing nemen over de toekomst. Ik ben huiverig voor de toekomst nu de Formule 1 niet langer het belangrijkste lijkt te zijn voor het team."

"Ik woon in de buurt en ontmoet vrienden die bij McLaren werken. Ze zijn teleurgesteld over wat er gebeurt en laten dat duidelijk weten", vertelt Whitmarsh aan Sportsmail.

De afgelopen jaren is er al flink wat veranderd binnen McLaren. Zo werden Whitmarsh en eigenaar Ron Dennis aan de kant gezet. Dit jaar moest Tim Goss het veld ruimen. Desondanks blijven de resultaten nog altijd zwaar ondermaats, tot onvrede van de teamleden in de fabriek.

"Het geduld van de teamleden is op en toen racedirecteur Eric Boullier tijdens de post-race debriefing op de fabriek liet weten dat ze geen idee hebben waarom de auto zo langzaam is, reageerden mensen ontstemd. Medewerkers van de werkvloer zijn woedend en zien het als de incompetentie van de teamleiding", aldus Sportsmail.

Ze zouden daarbij een terugkeer van Whitmarsh toejuichen en zien als een laatste poging om het team uit het slob te trekken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen