Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Wervelende Piastri wil meer na succesvol F1-debuut: "Norris verslaan"

In de laatste races voor de zomerstop was Oscar Piastri de man om in de gaten te houden. Ineens drukte hij zijn neus aan het venster en in de sprintrace in België pakte hij zijn eerste top 3-plek. Maar de honger van de jonge Australiër is nog lang niet gestild.

Piastri Belgium sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri is de man in vorm in de Formule 1. De dit jaar debuterende Australiër reed zijn McLaren, na een flinke update, naar P4 in Groot-Brittannië en P5 op de Hungaroring. Bij de GP van België werd hij na een goede kwalificatie tweede in de sprintrace. Op zondags had hij op meer gehoopt, maar een botsing met Carlos Sainz in bocht 1 betekende al snel een einde van zijn race.

Desalniettemin kijkt Piastri tevreden terug op een voor hem geweldige eerste helft van het seizoen in zijn debuutjaar in de Formule 1. "Ik denk dat het vrij solide is geweest. Er zijn zeker ups en downs geweest, maar ik denk dat we als team duidelijk grote stappen voorwaarts hebben gemaakt. Vanaf het moment dat ik bij het team kwam heb ik er altijd op vertrouwd dat we het beste haalden uit wat we hadden en dat we er klaar voor zouden zijn als we de kans kregen om vooraan mee te vechten", blikt Piastri terug bij onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat we de afgelopen weekenden hebben laten zien dat we met de auto erg sterk zijn geweest. Silverstone is denk ik waarschijnlijk mijn beste weekend tot nu toe geweest. Hongarije was ook goed, maar op een paar punten moest er wat bijgeschaafd worden. Dat waren misschien een paar meer fouten dan ik zou willen."

Lando Norris verslaan

Dat Piastri nu zelfs in staat is om mee te strijden voor podiumplekken, had hij vooraf niet verwacht. "Op een aantal momenten in het seizoen was ik al blij om punten te pakken", lacht hij. "Dus het is een aangename verrassing om nu voor het podium te strijden. Om dat nu te kunnen doen op een paar verschillende circuits met verschillende omstandigheden is een enorme boost voor mijn vertrouwen."

Piastri denkt dan ook niet dat hij tijdens en na de zomerstop dingen heel anders aan gaat pakken. "Ik probeer altijd de zelfde aanpak te hanteren, zelfs toen we achteraan worstelden en ook nu we vooraan strijden. Je motivatie krijgt natuurlijk een boost als je vecht voor de prijzen, maar het harde werken en de manier van doen is nog steeds hetzelfde. Ik probeer het maximale uit de auto en uit mezelf te halen. Dat is niet veranderd als je vecht voor de derde plaats of voor de vijftiende. De prijs die je aan het einde krijgt, is gewoon iets mooier."

In België was hij, behalve de race op zondag in elke sessie sneller dan teamgenoot Lando Norris. Dat is ook een strijd waar hij na de zomerstop veel plezier aan gaat beleven. "Ik wil niet alleen dicht bij Lando in de buurt te komen, natuurlijk wil ik proberen hem te verslaan. Het is geen gemakkelijke taak. Ik denk dat we allemaal weten hoe goed Lando is. Ik wil me daar echter niet zomaar bij neerleggen. Totdat je een teamgenoot verslaat, heb je altijd het gevoel dat er meer in zit."

Bekijk hieronder de reden waarom Piastri uitviel in de GP van België

Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen